Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersan Berksel, Başbakan Kalyoncu’nun ameliyatının başarılı geçtiğini ve ortopedi servisinde müşahede altına alındığını söyledi.

Berksel, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ameliyatı sonrası düzenlediği basın toplantısında, ameliyat ve Başbakan Kalyoncu’nun sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısında, operasyonu gerçekleştiren Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi operatör doktorlarından Ali Çaygür ve Barış Peker de hazır bulundu.

Berksel, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun, kalça ekleminde kanlanmada azalma (avasküler nekroz) tanısıyla bugün saat 08.30’da ameliyata alındığını ve 1 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Ameliyatı, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi operatör doktorlarından Ali Çaygür ve Barış Peker’in, anestezi uzmanı Çağatay Çelik’le birlikte gerçekleştirdiklerini  ifade eden Berksel, Başbakan Kalyoncu’nun hastanenin ortopedi servisinde müşahede altında bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Kalyoncu’nun yarın yapılacak kontrollerinin ardından taburcu edileceğini belirten Berksel, Başbakan Kalyoncu’nun bir süre evde istirahat ettikten sonra, kalçasına yük binmemesi gerektiği için desteklerle yürüyerek işinin başına döneceğini vurguladı.

ÇAYGÜR

Operatör Doktor Ali Çaygür de, Başbakan Kalyoncu’nun ameliyatının başarılı geçtiğini belirterek, ameliyatın Başbakan Kalyoncu’nun ağrılarının kısa sürede rahatlatılması ve proteze gidişi engellemek amacıyla yapıldığını belirtti.

Başbakan Kalyoncu’nun taburcu edildikten sonra, bir hafta kadar evde istirahatının planlandığını ifade eden Çaygür, Başbakan Kalyoncu’nun daha sonra desteklerle yürüyerek işinin başına döneceğini söyledi.