Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle Birleşmiş Milletler'in (BM) 70. Genel Kurulu'na katılacak. Davutoğlu'nun Suriyeli mülteciler konusunda liderleri sorumluluğa çağıracağı mektup da ABD ziyareti öncesi gönderilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle BM'nin 70. Genel Kurulu'na katılacak. Genel kurulun gündeminde, kalkınma ve iklim değişikliği, barış ve güvenlik, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ile kurumların inşası olmak üzere üç başlık bulunuyor. Başbakan Davutoğlu'nun Suriyeli mülteciler konusunda liderlere yazacağını söylediği, liderleri sorumluluğa çağıracağı mektup Amerika ziyareti öncesi liderlere gönderilecek. Başbakan Davutoğlu, Amerika ziyareti sırasında BM Genel Sekreteri Ban-ki Mun ile ikili bir görüşme de gerçekleştirecek.

ABD'Lİ MÜSLÜMANLARLA BAYRAMLAŞACAK

BM Genel Kurulu'nun Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle Başbakan Davutoğlu, 27 Eylül'de vatandaş temsilcileri ile bir araya gelip bayramlaşacak. Davutoğlu, kalkınma gündemi zirvesinin genel kurulunda konuşma yapacak. Amerika ziyareti kapsamında liderlerle ikili görüşmelerde bulunacak olan Davutoğlu. 28 Eylül'de BM Genel Kurulu'nun açılış oturumuna katılacak. Davutoğlu, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahibi olarak verdiği resepsiyona katılacak.

29 Eylül'de sabah TOBB'un ABD Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği bir toplantıya katılarak ABD'li CEO'larla bir araya gelecek olan Başbakan Davutoğlu, aynı gün Obama'nın daveti ile yapılacak Terörle Mücadele Zirvesi'ne katılacak. Sınırlı katılımın olduğu toplantı, Türkiye'nin önem verdiği toplantılardan biri. Başbakan Davutoğlu, bu toplantıda bir konuşma yapacak. Bu arada Obama'nın Başbakan Davutoğlu'na özel davette bulunduğu kaydedildi. Toplantıya terörle mücadeleye kaynak ayırmış ülkeler yer alacak. Davutoğlu'nun Obama ile baş başa görüşmesi ise beklenmiyor.

30 Eylül'de BM Genel Sekreteri ile Türkiye'de yapılacak Dünya İnsani Zirvesi tanıtımı yapılacak. Başbakan Davutoğlu, Genel Kurul'da 13. sırada BM Genel Kurulu'na hitap ederek mesajlar verecek.