Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  Kırgızistan’dan Ata Yurt Partisi Grup Lideri Dasatbek Djumabekov ve KKTC Kırgızistan Temsilcisi Tayseer Al-Shanaleh’i kabul etti.

Ziyarette Djumabekov Başbakan  Yorgancıoğlu’na ulusal kıyafetleri olan kalpak ve kaftan hediye ederken, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da eski Lefkoşa kapıları minyatürü hediye etti.

DJUMABEKOV

Dastanbek Djumabekov, KKTC’ye gelirken kendi evlerine gelmiş gibi hissettiklerini, Kıbrıs Türkü’nü her zaman kardeş gibi gördüklerini kaydetti.

Djumabekov,  iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını  kaydederek, Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun da ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Djumabekov iki halk arasındaki 5-6 bin kilometre uzaklığın sorun olmadığını,  Türk birliği sayesinde daha güçlü olunacağını ifade etti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da,  dostluğun kardeşliğin gelişmesi için Djuambeklov gibi cesur insanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu iki halkın birbirini tanıması, dostluğun ve kardeşliğin artması gerektiğini belirterek,  özverili insanların sayesinde bunun başarılacağını ve engellemelerin ortadan kalkacağını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu KKTC ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin ticaret anlamında da geliştirilmesinin her iki tarafa pozitif etki yapacağını ifade etti.

1431954192.jpg