Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi göreni gazileri ziyaret etti. Davutoğlu, ziyarette bir gazinin evlenmek istediği kişiyi arayarak , "Yanımda bir kahraman var Haydar Bey. İnşallah ben sizin dünür başınız olacağım. Annenden babandan gelir isteriz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, GATA'da tedavi gören terle mücadelede yaralanan gazileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Davutoğlu, Şırnak'ta yaralanan geçici köy korucuları Hacı Çakır, Hakan Bayık, Silopi'de yaralanan er İbrahim Demirbaş, Ağrı'da yaralanan Uzman Jandarma Çavuşlar Abdurrahman Bahar, Cengiz Erduran, Hakkari'de yaralanan Uzman Jandarma Çavuş Haydar Karaman, Bingöl'de yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Metehan Doğru, Jandarma Uzman Çavuş Muzaffer Kar, Jandarma Binbaşı Erdinç Demiral, Muş'ta yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Yaman'a geçmiş olsun dileklerini sundu.

Başbakan Davutoğlu'na, ziyaret sırasında eşi Sare Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk eşlik etti. Davutoğlu, gazilerin aileleri ile de görüştü.

Silopi'de şarapnel yaralanması sonucu gazi olan er İbrahim Demirtaş, Davutoğlu'na "Unutmayın bizi" diye seslenmesi üzerine Davutoğlu, alnından öperek, "Unutur muyuz sizi? Siz bizim ailemiz gibisiniz, her şeyimizsiniz" karşılığını verdi.

Davutoğlu Uzman Jandarma Çavuş Haydar Karaman'ı ziyareti sırasında ise ailesine, "Maşallah ne yiğitler yetiştirmişsiniz. Gazilik bir aileye nasip oldu mu nesilden nesile anlatılır" ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu, bu sırada gazinin evlenmek istediği kişiyi telefonla arayarak, "Yanımda bir kahraman var Haydar Bey. İnşallah ben sizin dünür başınız olacağım. Annenden babandan gelir isteriz. Ya bizzat geliriz, ya telefonla" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Jandarma Uzman Onbaşı Metehan Doğru ile de bir süre sohbet etti. Doğru'nun oğlu Hüseyin'i de alnından öpen Davutoğlu, "Gazinin yiğit oğlu" dedi. Davutoğlu'nun gaziye "Sizinle gurur duyuyoruz" demesi üzerine Gazi Doğru, "Bu bayrak her yerde dalgalanacak" diye karşılık verdi.