Başbakan Ahmet Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde 3 bin 344 kilometrelik kazı işleminin bitmesine tanıklık etti.

Kazlıçeşme ve Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde TBM adı verilen tünel kazma makinesiyle yapılan deniz altındaki 3 bin 344 kilometrelik kazı tamamlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı törende Avrupa yakasında sonlandırılan Avrasya Tüneli deniz altı kazı çalışmasının tamamlanmasına tanıklık etti. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, mühendisler ve işçiler katıldı.

Açılış töreni Başbakan Davutoğlu'nun "Kıtaları birleştiren nesillerin torunları olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kıtalar arası yolculukta kazasız belasız bir yolculuk diliyoruz. Allah hayırlı etsin, emekleriniz için sağ olun. Biz de buradan heyecanla takip ediyoruz" sözleriyle başladı.

Davutoğlu, Başkan Kadir Topbaş'ın fikrini paylaşarak, tünelin toplam uzunluğu kadar kurban kesilerek muhtaçlara dağıtılacağını söyledi. Tünelin inşaatında çalışan işçiler de tarihi anı cep telefonlarıyla kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, tarihi ana tanıklık etti