Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Memurlarımızdan ve memur sendikalarından gelen talepleri, elimizden gelen imkanları zorlayarak ve üstüne geçerek memnuniyet verici bir düzeye getirdiğimize inanıyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Derneği Genel Merkezi'ne bir ziyarette bulundu. Başbakan Davutoğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2016-2017 yılı memur zam oranlarını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Her şeyden önce bu varılan mutabakatın hayırlı olmasını diliyorum. Bu mutabakatın detaylarına bakıldığında memurlarımızın özlük hakları bağlamında çok önemli iyileştirme gerçekleştirildiği görülüyor. Gelen talepler Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve ekibi tarafından hem müzakere edildi hem de evvelki gece geç vakte kadar süren bir çalışma yaptık. Şuan gelecek sene için öngörülen yüzde 6+5'lik zam enflasyonun üzerinde bir şeyi yansıtır. İşçilerimizle ilgili de bir düzenleme yapmıştık. Memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Birçok yan hizmet alanları itibariyle de konularda önemli katkı sağlandı. Hatırlarsanız; ayda 100 lira seyyanen zam bin 100 liranın altındaki emeklilerimize sağlamıştık. O zaman bunu bütün emeklilerimize yansıtacağımızı söylemiştik. Bu yılda bin 200 lira civarında takriben 1,5 maaşa tekabül ediyordu. Şimdi bunu memur emeklilerimize sağlamak amacıyla emeklilerimizin büyük bir çoğunluğuna bu imkanı sağlamış oluyoruz."

Memur emeklilerinin standartlarını düzeltecek iyileştirmeler sağlandığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplu sözleşmeler emeklilerimizi kapsıyor. Dolayısıyla toplu sözleşmede atılan adımlar memur emeklilerinin şartlarını iyileştiriyor. Emeklilerimize bu anlamda önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Öğretmenlerimizle ilgili nöbet ücretleri konusunda bir ilk uygulama başlatıyoruz. Dolayısıyla memurlarımız ve memur sendikalarından gelen talepleri elimizden gelen imkanları zorlayarak ve üstüne geçerek memnuniyet verici bir düzeye getirdiğimize inanıyoruz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de kurban bayramı münasebetiyle aldığımız karar vesilesiyle okulların başlatılmasının ertelenmesi hususunda iyi tatiller diliyorum."