CTP Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da bağımsız adaylar Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu’nun partiyi ayrı ayrı ziyaret edip destek talebinde bulunduğunu hatırlatarak, bu akşam toplanacak CTP Parti Meclisinin kararını basınla paylaşacaklarını kaydetti.

Kıbrıs konusunda veya geçmişte CTP ile TDP adaylarının desteklendiğinin görüldüğünü söyleyen Yorgancıoğlu, kendisiyle ilgili çıkan istifa haberleri için de “Benle ilgili haberleri benden duyacaksınız, zamanı gelince açıklanır” şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu bir soruya karşılık, ikinci turda bireysel olarak kendi şahsi görüşünün barış güçlerini desteklemekten yana olduğunu da belirtti.

Başka bir soruya karşılık CTP’nin müzakere heyetinde temsiliyet isteme gibi bir pazarlık yapmadığını anlatan Yorgancıoğlu, bugün yapılan görüşmelerle ilgili verileri akşam saatlerinde Parti Meclisi ile paylaşacaklarını, çıkacak karar doğrultusunda da adaylarla bir kez daha görüşme yapabileceklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, bu akşam yapılacak CTP Parti Meclisi toplantısından sonra alınacak kararın açıklanacağını da sözlerine ekledi.