Başbakanlık’ta yer alan görüşmede, Yılmaz Özfırat şefliğindeki Antakya Medeniyetler Korusu’na Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün de eşlik etti.

DÜZGÜN: “MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK”

Düzgün, çok kültürlü Antakya Medeniyetler Korosu’nu ülkeye, Gençlik Dairesi Kültür Sanat Bilişim ve Spor Şöleni kapsamında ve son zamanlarda ivme kazanan Kıbrıs müzakere sürecine destek vermesi amacıyla davet ettiklerini söyledi.

Düzgün, koronun 3 gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa’da şarkılar söyleyeceğini ifade ederek, koronun bu akşam Lefkoşa Bedesten, yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu, pazar günü de Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kongre Merkezi’nde sahne alacağını kaydetti. Halka açık ve ücretsiz olan konserler saat 19.00'da başlayacak.

ÖZFIRAT: “KORO TÜRKİYE’DE YAŞAYAN DEĞİŞİK DİNE MENSUP KİŞİLERDEN OLUŞUYOR”

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat da, koronun kuruluş, çalışma ve etkinlikleri hakkında bilgi vererek, koronun Türkiye’de yaşayan ve değişik dine mensup kişilerden oluştuğunu kaydetti.

12 FARKLI DİLDE ŞARKILAR

Özfırat, Kıbrıs’ta insancıl değerlerin hakim olduğu bildiklerini, bu gece 12 farklı dilde şarkılar söyleyeceklerini ifade ederek, çözüm sürecine müzikle destek olmayı amaçladıklarını kaydetti.  Özfırat, koronun “Dillirga” şarkısını da Türkçe ve Rumca olarak söyleyeceğini belirtti.

KALYONCU: “HENÜZ BARIŞAMADIK ANCAK KAVGACI DEĞİLİZ”

Başbakan Kalyoncu da, bu geceki konsere katılacağını belirterek, 300 yerde konser veren koronun bu gece muazzam bir konser vereceğine inanç belirtti.

Kalyoncu, koronun dini ve etnik açıdan farklılıkları içerdiğini belirterek, Kıbrıs adasının geçmişinde kavgalar bulunduğunu ve henüz barışamadıklarını, ancak kavgacı bir toplum olmadıklarını söyledi.

“HOŞGÖRÜNÜZ HOŞGÖRÜMÜZ OLSUN”

Konuşmaların ardından koro şefi Özfırat Başbakan Kalyoncu'ya üzerinde koronun fotoğrafı bulunan bir anı tabağı ile "hoşgörünüz hoşgörümüz olsun" yazılı plaket verdi.