TED KKTC Genel Koordinatörü Sevinç Boztuna ve TED Ankara Koleji yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı görüşmede, TED Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivan TED’in Türkiye ve KKTC’deki çalışmaları hakkında Başbakana bilgi verdi.

PEHLİVAN

TED Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivan, TED’in KKTC’de önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vereceğini kaydetti ve hem İngiltere’deki yüksek öğrenim hem de LYS için çalışmalarının sürdüğünü, Ankara’dan da öğretmenlerin gelip KKTC’deki eğitime destek verdiklerini belirtti.

Dün okulla ilgili yoğun bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyleyen Pehlivan, şu an için TED’in 38 okulda faaliyetlerini sürdürdüğünü ve TED Ankara’nın 350 dönümlük arazisiyle en büyük kampus olan yeni yerine taşındığını anımsattı.

TED üniversitesinin 4. yılında olduğunu da belirten Pehlivan, okulun tam kontenjanla dolu olduğunu da belirtti ve Türkiye’nin en büyük STÖ’sü durumunda olan TED’in yoksul öğrencilere destek ve öğretmen eğitimleri de dâhil olmak üzere eğitimle ilgili üzerine düşenleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu KKTC’deki eğitim standardının giderek düşmekte olduğunu kaydederek, TED yöneticilerinden KKTC’deki öğrencileri en iyi bilgi donanımıyla yetiştirmelerini istediğini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda devlet okullarından mezun gençlerin hiçbir ekstra ders almadan Türkiye’deki üniversiteleri kazanabildiğine işaret eden Kalyoncu, şimdilerde sadece özel kolej ve özel okullardan mezun öğrencilerin bu başarıyı gösterebildiklerine işaret etti.

Kalyoncu buna bağlı olarak devlet okullarında okuyan nispeten düşük gelir grubuna bağlı ailelerin çocuklarının “mahkûmiyet” yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Kalyoncu, kabulün basına açık bölümünde TED yöneticileriyle toplu fotoğraf da çektirdi.