Arzu Köprülü

Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC’nin 33. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere adaya gelen TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, Dostluk Grubu Başkanı Yıldız Seferinoğlu’nu ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ü kabul etti.

Kabulde konuşan TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, TBMM’nin Başkan İsmail Kahraman’ın selamlarını ve tebriklerini Başbakan Özgürgün’e ileterek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KKTC halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Özegen, müzakere sürecini de KKTC halkı gibi yakından takip ettiklerini belirterek sonucun KKTC halkı için hayırlı olmasını temenni etti.

Özegen, 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan yıkıcı terör faaliyetlerinde KKTC’nin tutumunun da kendilerini mutlu ettiğini belirterek KKTC’nin terör örgütü konusundaki kararlı duruşunun devamını beklediklerini ifade etti.

GÖK

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, CHP’nin ve Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selam ve tebriklerini ileterek, dayanışma duygusunu pekiştirmek için törene katılmaya geldiklerini belirtti.
Gök, Kıbrıs’ta adil, kalıcı, halk tarafından benimsenebilen bir anlaşmaya varılmasını temenni etti.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise TC-KKTC arasındaki var olan güzel bağları böyle günlerde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, selam ve tebrik mesajı gönderen herkese teşekkür etti.

Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin adada var olabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatarak, 1974’teki mutlu Barış Harekatı ve sonrasında Cumhuriyetin kuruluşunda Türkiye’nin yardımlarını her zaman hissettiklerini de kaydetti.

Kıbrıs konusunda varılacak anlaşmanın da kendileri için önemli olduğunu belirten Özgürgün, kendilerinin vazgeçilmezlerini sıralayarak karşı tarafın toprak taleplerinin de kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin her zaman iyi niyetli davranarak tüm anlaşmalara evet derken, Güney Kıbrıs’ın hayır dediğini anımsatan Özgürgün, “Güney’in amacı adanın Elenleştirilmesidir” dedi.

Başbakan Özgürgün, kendilerinin de adil, kalıcı, sürdürülebilir ve Türkiye’nin garantilerini kapsayan bir anlaşma istediğini belirterek, halkın çözüm isteği karşısında anlaşmaya ve çözüme hazır olmak için çalıştıklarını söyledi.

Hüseyin Özgürgün, 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşananların kendilerini de derinden üzüp yaraladığını belirterek, örgüt faaliyetlerinin KKTC’de var olmaması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.