Rahme Çiftçioğlu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Lefke 16 Ağustos Stadı’nı ve Lefke Avcılık Atıcılık Kulübü Poligonu’nu ziyaret ederek, buralara gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

İlk açıklamasını Lefke 16 Ağustos Stadı’nda yapan Başbakan Özgürgün, Spor Dairesi, Lefke Türk Spor Kulübü iş birliğinde stadın ışıklandırılması, saha zemininin ve çevresinin düzenlenmesi, kapalı tribünün tamamlanması konusunda yürütülen çalışmalara değindi.

“Burayı ülkenin en güzel statlarından biri haline getirme düşüncesindeyiz” diyen Başbakan, Lefke 16 Ağustos Stadı’nın konumuna, zemin yapısına da dikkat çekerek, burasını kamp merkezi haline dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

PAZARTESİ İHALE

Statla ilgili ihaleye bu Pazartesi çıkılacağı bilgisini aldığını dile getiren Özgürgün, çalışmaların önümüzdeki Eylül’de bitirilmesi, stadın yeni dönemde hizmete girmesi hedeflerine işaret etti.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ile görüştüklerine de söyleyen Başbakan, önümüzdeki yıl federasyon kupası finalinin Lefke 16 Ağustos Stadı’nda olabileceğini açıkladı.

Lefke 16 Ağustos Stadı’nın, İskele Cumhuriyet Stadı ile aynı şekilde ele alındığını da kaydeden Başbakan Özgürgün, “İskele’deki stat Spor Dairesi bünyesinde. Lefke’yi de Spor Dairesi bünyesinde merkezi stat haline getireceğiz. Burasının her şeyiyle spor kompleksine dönüşmesi için gerekeni yapacağız” dedi.

Lefke için başka projeler de olduğunu, bölgenin spor merkezi haline gelebilmesi için Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Lefke Türk Spor Kulübü ve Spor Dairesi iş birliğinde çalışma yapılacağına değinen Başbakan Özgürgün, projenin henüz düşünce aşamasında olduğunu söyledi.

1495127554.jpg

Öte yandan, Lefke Avcılık Atıcılık Poligonu’nda da açıklama yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün, burasının hem standardı hem de doğasıyla olimpik bir tesis olduğunu ifade etti.

Spor Dairesi’nin Başbakanlık bünyesinde olduğunu ve fırsat buldukça böyle tesisleri ziyaret ettiğini dile getiren Hüseyin Özgürgün, “Çalışmalarınızı getirdiğiniz nokta başarılı. Biz de gereken desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

ÖNER VE ŞENER DE AÇIKLAMA YAPTI

Lefke Türk Spor Kulübü Başkanı Erkut Öner ile Lefke Avcılık Atıcılık Kulübü Başkanı Hüseyin Şener de ev sahipliğini üstlendikleri spor tesislerde birer açıklama yaptı.

Öner, Başbakan’ın Lefke 16 Ağustos Karadağ Stadı’nı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başbakan her zaman yanımızda, bunu farkındayız, hissediyoruz” dedi.

Özgürgün’ün sporcu kimliğine işaret eden Öner, “Sayın Başbakan spor kulüplerinin ne kadar zor şartlarda mücadele ettiğini biliyor, bu nedenle de bizlere her zaman yardım elini uzatıyor” şeklinde konuştu.

Lefke 16 Ağustos Karadağ Stadı’nda yürütülen çalışmalara işaret eden ve stat etrafında 5 bin 600 metrekarelik asfalt çalışması yapıldığını söyleyen Öner,  çalışmaların kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Lefke Avcılık Atıcılık Kulübü Başkanı Hüseyin Şener de, Özgürgün’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Lefke’deki mevcut poligonların ve spor tesislerinin daha çağdaş hale gelmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Şener, birlikte çalışılması halinde Lefke’nin layık olduğu yere getirileceğine inanç belirtti.

Bu arada Başbakan Özgürgün, Lefke Kaymakamı Halil Çorba'dan, Lefke Göleti'yle ilgili bilgi de aldı.

Başbakan Özgürgün daha sonra Spor Dairesi Lefke Bölge Amirliği ve Piyangolar Birimi binasının açılışını yaptı.

1495127556.jpg