Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini takip eden Başbakanlık muhabirleriyle bayramlaştı. Davutoğlu, "En fazla acıdığım şey, bayram günü çalışmak durumunda olanlar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde sürpriz bir şekilde kendisini takip eden Başbakanlık muhabirlerinin yanına gelerek bayramlarını tebrik etti. Gazetecilerle tek tek tokalaşan Başbakan Davutoğlu, muhabirlerden eşlerine ve ailelerine selam söylemelerini istedi. Gazetecilerle kısa süre sohbet eden Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşmesinin ardından çıkışta gördüğü bir gazeteciye "Neden yerlerde sürünüyordun sen öyle?" diye sordu.

"Çok kalabalıktı, sizin yüz ifadeleriniz vesaire onları da görmek için mecburen yere eğilip bakmak durumunda kaldım" karşılığını alan Davutoğlu'nun "Baktım yere, temizlik yapıyor gibi. Dedim, ne işin var orda? Öyle bakınca yüz ifademi daha mı iyi görüyorsun? Oradan canlı yayına girmedin değil mi? Girseydin basın tarihine geçecek şekilde çok orijinal bir görüntü olurdu" demesi üzerine renkli anlar yaşandı.

Herkesin biyolojik dil olan vücut diline dikkat ettiğini dile getiren Davutoğlu, "Lisan dilinden daha etkili şey olabilir mi? Peki ne gördünüz bakınca?" dedi. Stresli yüzler gördüğünü söyleyen gazeteciye Davutoğlu, "Başka partiyle ilgili yorum yapmayayım. Gülmek, tebessüm veya yüz ifadesi bir şey ifade edebilir de içeride hiç stres yoktu. Bundan emin olun. Anekdotlarla süslü güzel bir görüşmeydi" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin bayramda çalışmak zorunda olmasına ilişkin değerlendirme yapan Başbakan Davutoğlu, "En fazla acıdığım şey bayram günü çalışmak durumunda olanlar yani herkes bayram yaparken... Yüksek binalar mahalle kültürünü zayıflattığı için bayramı çok hissedilemez bir hale sokuyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu, kısa bir sohbetin ardından basın mensuplarıyla tek tek bayramlaştı.