Başbakan Ömer Kalyoncu, sağlıkla ilgili yasaları görüşecek ad-hoc komitelerin kuruluşunun dünkü Meclis toplantısında ertelenmesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Yasaların daha sağlıklı ve doğru biçimde hazır olması adına ilgili sivil toplum kuruluşları ve örgütlerle de görüşülmesi gerekir.  Ayrıca mali yönü çözülmeden istenen yasalar çıkamaz” dedi.

TAK ve BRT’ye açıklama yapan Başbakan Kalyoncu, konuyla ilgili dünkü Meclis birleşiminde yaşanan gelişmelerin ve sağlık yasalarıyla ilgili ad-hoc komite kurulmasının ertelenmesinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

Hekim örgütlerinin açıklamalarına atıf yaparak, “devletin sağlıktan vazgeçtiği” izlenimi yaratıldığını kaydeden Kalyoncu, bunun doğru olmadığını, verdikleri sözlerin arkasında olduklarını anlattı.

Yasaların ilgili komitelere çok ham şekilde sunulduğunu ve bunun da komitelerin yeterince verimli olmasını engellediğini söyleyen Kalyoncu, yasaların daha sağlıklı ve doğru biçimde hazır olması adına gerektiğinde ilgili sivil toplum kuruluşları ve örgütlerle de ön görüşmelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Söz konusu yasaların hazırlanması için Sağlık Bakanlığı’nda olduğu gibi Başbakanlık’ta da belli toplantıların yapıldığını kaydeden Kalyoncu, mali yönü çözülmeden istenilen yasaların ortaya çıkamayacağının da altını çizdi.

Genel Sağlık Sigortası’nın mutlaka çıkarılması gerektiğini belirten Kalyoncu, sağlık çalışanları ve vatandaşlar için en iyi sağlık sisteminin sağlanacağını, hükümet olarak verdikleri sözlerin arkasında olduklarını söyledi.