Melin Dobran

Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, Taşkent Şehitliği’ndeki müzenin büyütülmesi için girişimlerin başladığını söyledi. Yeni defnedilen şehitlerin üzerinden çıkan eşyaların şu an Kayıp Şahıslar Komitesi’nde muhafaza edildiğini söyleyen Aşandır, bina tamamlandığı zaman eşyaların müzede sergileneceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüştüklerini belirten Aşandır, başbakanın talimatı üzerine inşaatın yakın zamanda başlayacağını belirtti.

“Müzeyi büyütmek istiyoruz”

Diyalog’a konuşan Aşandır şunları aktardı, “Şehitlikteki müzeyi büyütmek istiyoruz. Projesi çıktı ve başbakanın bu konuyla ilgili kesin talimatı var. 15 Ağustos’taki törende inşaat görüntüsü hoş olmaz diye düşündük ve inşaatı başlatmadık. Yeni gömülen şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, şu an Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından muhafaza edilmektedir. Mevcut binamız büyütüldüğünde o eşyaları müzeye getireceğiz. Biz Yukarı Taşkent, Aşağı Taşkent muhtarları ve köydeki şehit aileleri komitesi ile Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüştük. Başbakan hemen yapılmasını talep etti. Önce asfalt döküldü şimdi de binanın yapılmasını bekleyeceğiz.”

“Halen yolu asfaltlamadılar”

Aşandır, Taşkent-Güngör arasındaki yolun, piknik alanına giden yolun ve köy içindeki yolun asfaltlanması için yaklaşık 2 ay önce ulaştırma bakanı ile görüştüklerini söyledi. Ayrıca Hamitköy’e bağlanan bir yol olduğundan da söz eden Aşandır, bu yolun toprak bir yol olduğunu diler getirdi. Asfaltlanması gereken yolun toplamda 13 kilometre olduğunu ifade eden Aşandır, söz konusu yollar için bir an önce çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Muhtar Aşandır, “Yollar yıllardan beridir derin çukurlarla dolu. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Yolda keskin virajlar var, koruyucu bariyer yok. Yol, yol olmaktan çıktı. Yolun her yeri derin çukurlarla doludur. Bu yolu kullananların araçları hasar gördü. Bugüne kadar kiminle görüşmüşsek, hep yapacaklarını söylediler ama hiçbir şey yapmıyorlar.”