Her partinin kendi kararını kendisinin verdiğini söyleyen Kalyoncu, UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün söylediği gerekçelerin çok tutarlı olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi’nin hükümetten çekilme kararını BRT’ye değerlendirdi…

Her partinin kendi kararını kendisini verdiğini söyleyen Kalyoncu, UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün söylediği hükümetten çekilme gerekçelerinin çok tutarlı olmadığı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Başbakan Kalyoncu “Su konusu ile ilgili söyledikleri hükümet programı protokolüne bağlı olarak beraber hareket etmemiz gerek diyor. Ekonomik protokol meselesi en başından beridir bunun içerisinde.UBP’li bakanlığın müsteşarı da var. Neden ve gerekçelerini çok rahat biliyor sayınÖzgürgün.Hükümet protokolüne aykırı istemlerde bulunulduğu ekonomik protokolde çok nettir. Dolayısı ile söylediği gerekçeler toplum tarafından değerlendirilecek olan gerekçelerdir. Her parti kendi kararını alabilir biz de kendi kararımızı alacağız” dedi.

Bundan sonraki süreçte ne olacağı yönündeki soruya karşılık da Başbakan Kalyoncu, CTP’nin kendi değerlendirmesini yapacağını ve toplumla paylaşacağını söyledi.

Kalyoncu, “Kişisel nedenlerle problemlerin yaratıldığını çok gördük. Söylemem gerekirse DNA’lar farklı.Bir tanesi sivrisinekleri tek tek öldürmeye çalışıyor. Bir tanesi de bataklığı kurutmaya çalışıyor. Bu iki farklı anlayışla hükümetin uzun vadeli yürümeyeceği belliydi.UBP’nin mentalitesini değiştirmesini çok bekledik ama maalesef onlar sürekli sivrisinek avlama peşinde” dedi.

UBP’nin söz konusu kararı almasında DP UG’de yaşanan istifaların etkili olup olmadığı yönündeki soruya karşılık da Başbakan Kalyoncu şu yanıtı verdi:

“Herhalde etkili olmuştur. Belli bir zamandan beridir bu konuda bir çaba var. Toplum bu tür manevralarda ne zaman kurtulacak ve bu tür politik atraksiyonlar ne zaman son bulacak bilemiyorum. Bunların toplumun yararına olduğunu söyleyen birinin de çıkacağını sanmıyorum” dedi.

Erken seçimin gündemde olup olmadığı yönündeki soruya karşılık da Başbakan Kalyoncu, “Bilemem bekleyip göreceğiz” yanıtını verdi.

Meclis’te farklı bir koalisyon modelinin mümkün olup olmadığı sorusuna karşılık da Başbakan Kalyoncu şöyle konuştu:

“Şu anda öyle bir seçeneğin var olup olmadığını yoklamadık. Bu hükümet sürerken bunu araştırmayı etik bulmuyoruz. Dolayısı ile şu anda bir şey söyleyemiyorum”