Özgül Gürkut Mutluyakalı

Ankara’ya dün gece giden Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu ve 3 bakan, temaslarına Anıtkabir’i ziyaretle başladı.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun davetiyle “Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetler Arası Anlaşma”ya imza atmak ve görüşmeler yapmak üzere Ankara’da bulunan Başbakan Kalyoncu’ya;0 Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ile Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali eşlik ediyor.

Kalyoncu ve bakanlar, saat 11.00’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki kabrini ziyaret etti. Aslanlı Yol’da yürüyerek mozoleye çelenk sunan Başbakan Kalyoncu, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.

1456914728.jpg

Başbakan Kalyoncu, özel deftere şunları yazdı:

“Türk Ulusunun Yüce Lideri Mustafa Kemal Atatürk, Sizlerin ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkenize yürekten bağlı olan, çağdaş, demokratik ve laik bir toplum yaratılması için açtığınız yolu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında bulunmakla birlikte, daha ilk günden itibaren izleyen Kıbrıs Türk halkının Başbakanı sıfatıyla huzurlarınızda bulunuyorum.

Kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti, ‘Muasır Medeniyet’ doğrultusunda her bakımdan gelişmeye, hukukun  üstünlüğünü, insan haklarını ve evrensel değerleri yüceltmeye devam ettikçe, yalnızca ülke içinde değil, ama dışarıda bulunan Türk toplumlarına ve bütün bölge halklarına  ilham kaynağı olmaya devam edecektir.” 

ÇANKAYA’DA RESMİ KARŞILAMA…

Başbakan Ömer Kalyoncu, Anıtkabir’in ardından Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’yla görüşeceği Çankaya Köşkü’ne gidecek. Kalyoncu, Çankaya’daki Türkiye Başbakanlık binasında resmi karşılama töreniyle karşılanacak.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’yla baş başa görüşmenin ardından öğle yemeğine geçilecek. Daha sonra suyla ilgili anlaşma imzalanacak ve ardından basın toplantısı düzenlenecek.

KKTC heyetinde Başbakanlık Müsteşarı Ömer Aydın Köseoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de yer alıyor.

1456914729.jpg

1456916184.jpg

1456914690.jpg