Bakanlık binasında gerçekleşen bağış kampanyası bugün mesai bitimine kadar devam edecek.

Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek’in de kan vererek destek olduğu kampanya hakkında basına kısa bir açıklama yapıldı.

Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt, açıklamasında her yıl kan bağış kampanyası düzenlemeyi kendilerine görev saydıklarını belirterek, Thalassaemia Derneği ve Kan Bankası ile istişare içinde olduklarını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini vurgulayan Talaykurt, daire ve müdürlüklere bağlı tüm personelin katılımıyla kan bağışında bulunacaklarını söyledi.

Talaykurt, “Umarın arkadaşlarımız bu bağışın faydasını görür” dedi.

VAROĞLU: “KAN KONUSUNDA SIKIŞIKLIK VAR”

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, konuyla ilgili açıklamasında Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın düzenli olarak kan bağışı için kampanya düzenlemeye çalıştığını belirterek, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Kan bizim için çok önemli” diyen Varoğlu, bu kampanyanın zamanlamasının çok iyi olduğunu, bu günlerde kan konusunda sıkışıklık yaşandığını söyledi.

“DİĞER BAKANLIKLARA DA ÖRNEK OLSUN”

Kampanyanın diğer bakanlıklara da örnek olmasını dileyen Ahmet Varoğlu, “Bütün kurum kuruluşların ve kişilerin bağış yapmasını istiyoruz” ifadesine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın kan bağışı konusunda yeni bir uygulama başlattığını anımsatan Dernek Başkanı Ahmet Varoğlu, Kan Bankası’nın artık saat 15.30’dan 19.00’a kadar bağış kabul ettiğini vurguladı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Varoğlu, “İsteyen herkes artık saat 19.00’a kadar Kan Bankası’na bağışta bulunabilecek. Sağlık Bakanlığı böyle bir düzenleme yaptı, şimdi sıra kan bağışçılarında. Ciddi şekilde kana ihtiyacımız var. Destek bekliyoruz” dedi.