Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki saldırıda ihmal olup olmadığını incelemek üzere 2 emniyet müfettişi görevlendirildiğini belirterek, "İstihbari zafiyet var mı bunların nasıl bağlantıları var mı bunlar araştırılıyor" dedi.

Bu tür terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Büyük bir titizlikle birlikte ilk andan itibaren hem olay yeri bakımından, hem cesetlerin teşhisi bakımından bu cesetlerin kimlikleri ortaya çıktıkça bu bilgilerle ilgili en küçük ipucu dahi kaçırılmadan sonuç elde edilmeye gayret ediliyor. Terörün dini, diyaneti, mezhebi, meşrebi olmaz. Terörist kim olursa olsun hangi kimliğe sahip olursa olsun insanlık düşmanıdır. Bütün halkça, milletçe bu terörist gruplara karşı hep beraber el ele, gönül gönüle vererek bu terörist gurupları önleyebiliriz. Bütün kimliklerimizi farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak ortak bir noktada buluşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Bazı art niyetli çevrelerin bu süreçte bir algı yönetimi içerisinde olduklarını görüyoruz. Belki el altından belki de fısıltı gazetesiyle yönlendirme çalışan bir algı yönetimi var. O da bu terör gruplarına Türkiye'nin bir kısmına en azından Türkiye'nin desek verdiği bir yerde himaye edildiği ve bu himayelerin sonucu olarak da bu grupların terör eylemlerine cesaret edildiği şeklinde son derece yanlış, son derece haksız bazı yorumları da burada da Şanlıurfa'da duyuyoruz. Bunların son derece yanlış olduğunu, iftira olduğunu, açıkça bunları söylemenin Türkiye'ye haksızlık olduğunu bir defa daha tekrar etmek istiyorum. Biz DEAŞ'ın tehlikeli bir terör örgütü olduğunu en başından Türkiye resmi olarak en yüksek düzeyde dile getirmiş ve gerekli önlemleri almıştır. Bunun el altından propagandasını yapanlara şunu söylüyorum. Henüz kesinleşmiş değil ama bu saldırı DEAŞ tarafından yapılmışsa bunun muhatabı Türkiye'nin kendisidir, Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN EŞ ZAMANLI OLARAK DÜĞMEYE BASMIŞ OLABİLİRLER"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye bölgesinde istikrara sahip olan bir ülke, terörden çok çekti, çok evladını kaybetti ama Türkiye bugün Suriye, Ukrayna ve Irak'ın yaşadığı durumlarla karşı karşıya kalmadıysa bunun en temel nedeni milletimizin, halkımızın bütün mezhebi, meşrebi farklılıklarına rağmen kardeşçe yaşama bilincine sahip olmasıdır. Türkiye'yi karıştırmak için eş zamanlı olarak düğmeye basmış olabilirler ama şundan herkesin haberdar olması lazım. Biz vatandaşlarımız arasında birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimizi, kardeşliğimiz sağlayacak ama bastıkları bir düğmeyle de bu ülkeyi karıştırmaya müsaade edilmeyeceği ve gerekli güce, diyete, iradeye sahibiz. Bu terör saldırısında hayatını kaybedenlerin hepsi bizim insanımızdır çünkü masum şekilde öldürülmüşlerdir. Çok hızlı mesafe kat ediyoruz. Gerekli araştırmalar yapılmaya devam ediliyor canlı bombanın ne şekilde kültür merkezine girdiği hakkında. Canlı bombanın bağlantısı konusunda da gerekli çalışmalar yapılıyor bununla ilgili kesin bilgiler açıklanacak. Üst üste şüpheler birikiyor bu şüpheler netleşince kamuoyuyla paylaşılacak."

OLAYLA İLGİLİ İKİ EMNİYET MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Kurtulmuş, "Sokakta yapılan bir basın açıklaması değildi, korunaklı bir yerde aranarak kültür merkezine alımlar olduğu bilgileri var. Dolayısıyla en ufak bir ihmal var mı, bir kasıt var mı bununla ilgili olarak dün akşam saatlerinde 2 tane emniyet müfettişi bu konuyla ilgili soruşturmaya başladı. İstihbari zafiyet var mı bunların nasıl bağlantıları var mı bunlar araştırılıyor" dedi.