Başbakan Hüseyin Özgürgün, Soyer’in Denktaş’a fiili Başbakan demesini eleştirerek, Denktaş ile uyum içinde çalıştıklarını, kendisinin Başbakan olduğunu, Başbakan Yardımcısının Başbakan vekili de olduğunu ve görevini yaptığını belirtti.

Hükümet çalışmalarının devam etmek zorunda olduğunu, müşavirlerin değerlendirileceğini söyleyen Özgürgün, bazı müşavir yaratılacak atamaların da yapılacağını ancak az olacağını kaydetti.

Özgürgün, bundan sonra yasa tasarısı da geçtikten sonra bu dönemin kapanacağını belirtti.

Hükümet çalışmalarının devamı için müşavir ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Özgürgün, rakamın çok fazla olmayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanının önünde bekleyen üçlü kararnameler bulunduğunu dile getiren Özgürgün, bunların hızlanması için Cumhurbaşkanı ile konuşacaklarını belirtti.

Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı’nda bekleyen atamaların ciddi olarak geciktiğini ve dairelerde bazı sorunlara yol açtığını ifade etti.

Siber de kamu reformu ile ilgili Meclis’te konsensüs olduğunu, yasaya önem verdiklerini ve kısa sürede geçmesini istediklerini belirtti.

DENKTAŞ

Denktaş yeniden söz alarak, Cumhurbaşkanını kumpas ile suçlamadığını, ama yeni müşavir konusunda CTP ile Cumhurbaşkanı arasında bir paslaşma olduğu algısı edindiğini ifade etti.