Başbakan Yorgancıoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı, Adana Valisi Mustafa Büyük ve beraberindeki heyeti kabul etti.  Büyük ve beraberindeki heyete TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın ülkedeki değişik sektörlere yaptığı katkıların önemine değinerek, ekonominin gelişimi konusunda ortaya çıkan sonuçların ortada olduğunu ve mali destek programının ne kadar yararlı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Hibelerin, belli prensiplere dayalı ölçüleri ve kriterleri olmasının önemine işaret eden Yorgancıoğlu, hibelerin devam edecek olmasının ülke ekonomisi, tarım ve turizm için önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu, bu konuda Çukurova Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

BÜYÜK

Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı, Adana Valisi Mustafa Büyük de konuşmasında, 2015 mali destek programıyla ilgili olarak KKTC’ye geldiklerini belirtti. Büyük, 2012 yılından bu yana başlayan ve istikrarlı bir şekilde yürüyen projenin yürütücüsü olarak mali destek programının ilanı için KKTC’de bulunduklarını söyledi.

Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi, turizmde, tarımda ve sanayi sektöründeki projelere desteğin teknik hazırlığının yapılacağını ve bunun ilanını gerçekleştireceklerini ifade eden Büyük, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’nin tamamen objektif ve tarafsız teknik destek programını icra etme görevini yerine getireceğini kaydetti.

Şimdiye kadar yürütülen projelerdeki olumlu gidişatın, bundan sonra da en iyi şekilde devam ettirileceğini ifade eden Büyük, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalardan sonra karşılıklı hediye takdimi yapıldı.