Başbakan Yorgancıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, aynı sorunların bir kez daha yaşanmaması ve yapısal sorunların çözümü için hükümet ve ilgili paydaşların bir an önce masaya oturmalarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek, en geç Ocak ayı sonunda, soruna çözüm üretmek adına ilgili tarafları Perşembe günü saat 15.00’de toplantıya çağırdı.

Ülkede geçmişten günümüze üst üste binerek oluşan yapısal sorunlar bulunduğuna işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, bu gerçeği bildiklerini ve dile getirdiklerini söyledi.

“Bütçe olanaklarını ne kadar zorlarsak zorlayalım, yapısal sorunlarımızı çözmediğimiz sürece hep aynı sıkıntıları yaşayacağımız apaçık ortadadır” diyen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, önceleri çiftçiler, yakın bir geçmişte narenciyeciler ve şimdide süt üreticilerinin haklı olarak alacakları için eylem yaptıklarını anımsattı.

Hükümet olarak birinci önceliklerinin sorunları görüşmeler ve diyalog yolu ile çözmek olduğuna işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Her ne kadar da eylem hakkına saygı duyuyor isek de; eylemlerin boyutunun kamu malına zarar verecek noktaya gelmesini anlayışla karşılamamız beklenemez.

Sorumluluğumuzun bilincinde olarak hükümetimiz yaptığı çalışmalar sonucu süt paralarının bir listesini 8 Ocak 2015 tarihinde ödemek için elinden geleni yapmaktadır. En geç 9 Ocak 2015 tarihinde ise bu ödeme yapılacaktır.”