Başbakan Hüseyin Özgürgün, Global Taekwondo Federasyonu Genel Başkanı Linda Park başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ve 12 ülkenin federasyon başkanlarını kabul etti.

Başbakanlık’taki görüşmede konuşan KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, Dr. Küçük Spor Oyunları kapsamında düzenlenecek olan şampiyonalarla ilgili bilgiler verdi.

Müsabakalara Türkiye, İskoçya, Norveç, Kırgızistan, İran, Moldova, Romanya, Ermenistan’dan konuklarla beraber 200’e yakın sporcunun katılacağını  söyleyen Gökbilen şampiyonluk kupalarını Başbakan Özgürgün’ün vermesini  arzu ettiklerini belirtti.

Moldova ekibinin bir kısmının adaya Larnaka Havaalanı’ndan geldiğini,  Larnaka’da sporcuların pasaportlarına el konularak  uygulanan spor ambargosunun  gerekçe gösterildiğini ve KKTC’ye geçişlerine izin verilmediğini anlatan Gökbilen, BM’den bu olayla ilgili yardım talebinde bulunulduğunu da kaydetti.

Gökbilen bulundukları temaslar neticesinde 1. Türk Spor Oyunları’nın KKTC’de yapılması imkanının oluştuğunu da ifade etti ve bunun için Kırgızistan ve Kazakistan’a giderek bazı protokoller imzalaması gerektiğini belirtti.

1476886798.jpg

PARK

Global Taekwondo Federasyonu Genel Başkanı Linda Park da, Kıbrıslı Türk sporculara  destek belirtti ve organizasyona emeği geçenlere takdirlerini sundu. Park KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

1476886799.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de organizasyonun başarılı olmasını temenni etti ve bu tür organizasyonlara destek verdiklerini söyledi. Sporun barış  kardeşlik ve tüm gençlerin katılımıyla gerçekleştirilmesini savunduklarını dile getiren Özgürgün, spora ambargo  konmaması gerektiğinin altını çizdi.

Özgürgün Rum tarafının zihniyetini ön yargısız olarak değerlendiren bir kişinin Moldova ekibine yapılan gibi durumları gördüğü zaman her şeyi anlayabileceğini ifade etti. Özgürgün katılan ülkelere başarılar da diledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler verilirken; Özgürgün’e Kazakistan milli kıyafeti de hediye edildi.

1476886800.jpg