Koalisyon müzakereleriyle ilgili net bir mesaj veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek hiçbir müzakerenin içinde olmayız" dedi.

Seçimden sonraki ilk Meclis Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon müzakerelerinin bir parçası olmadığını ve olmayacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek hiçbir müzakerenin içinde olmayız. Herkesin Cumhurbaşkanlığı makamına saygıda kusur etmemesini vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

CHP'YE "YÜZDE 60'LIK BLOK" CEVABI

CHP'nin yüzde 25 aldığı gerçeğini unutup, yüzde 41'in hiçe sayıldığı bir koalisyonu oluşturma gayretine girdiğini belirten Davutoğlu, "Yüzde 60'lık blok demek, karşıda da yüzde 40'lık blok var demek; kutuplaştırıcı dilin en ağırı değil mi? Çünkü onların meselesi AK Parti ile ilgili. Bütün formülleri Kılıçdaroğlu ortaya koyuyor kendince. Yüzde 60 nereden çıkıyor? Parlamento dışındaki partilerin oylarını da oraya koyuyor, bizden de yüzde 1'i kendi tarafına alıyor. Bunlarla blok yapıyor. Kılıçdaroğlu, bu kutuplaştırıcı dili zihninden, gönlünden çıkarsın da ondan sonra bizimle konuşsun, ya da biz geldiğimizde ona göre bizimle konuşsun" dedi.

MHP VE HDP'YE ELEŞTİRİ

MHP'nin öfkeli dil ve retçi tavır bırakması gerektiğini söyleyen Başbakan, HDP'ye de çağrıda bulunarak, "HDP'den beklediğimiz, milletin beklediği barış sözcüklerine kanarak onlara oy verenlerin beklediği öncelikli tutum, PKK terörüne karşı nerede durdukları tutumudur. Ama milleti bir kez aldatırsınız, iki kez belki aldatabilirsiniz ama daima aldatamaz. Ya şiddet ya demokrasi, ya terör ya barış. İkisi bir arada olmaz" ifadelerini kullandı.

SURİYE MESELESİ

Davutoğlu, Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini de ekleyerek, "Ne oldu bittiye izin veririz ne de Türkiye'yi maceraya sürükleriz. Her türlü senaryoya hazırız" dedi.