Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporda başarının ödüllendirilmesi için gereken çalışmaların yapıldığını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, K.Pet 2. Ligi Şampiyonu Tatlısu Halk Odası Spor Kulübü’nün şampiyonluğunu, takımın yönetici ve futbolcularına yemek vererek kutladı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Girne’de Acapulco Otel’de yer alan yemeğe, Başbakan Özgürgün, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Tatlısı Halk Odası Kulübü Başkanı Recep Perçinkardeşler ile teknik kadro ve futbolcular ile bazı yetkililer katıldı.

Başbakan Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, Tatlısu’nun şampiyonluğunu kutlayarak, yemeğin amacının kulüplerin ve gençlerin başarılarına, emeklerine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, kulüp başkanlığı da yaptığını anımsatarak, sıkıntıları bildiğini, gençlerin başarısının ve kazanılan kupanın yöneticiler için motivasyon olduğunu kaydetti.

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun göreve devam edeceğini açıklamasından mutlu olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, federasyonun başarısı ile bu yıl statlarda seyirci açısından artış olduğunu, bu durumun ilgisini çektiğini, gelecek yıl maçları daha yakından takip edeceğini söyledi.

Sporda emek verenlerin başarısının ödüllendirilmesi konusunda gereken çalışmaların yapılacağını belirten Başbakan Özgürgün, “İyi takım iyi bir arkadaşlık demek, iyi takım iyi bir yardımlaşma demek, iyi takım iyi bir çalışma demek, iyi takım birlik ve beraberlik demek. İyi takım, yöneticisi, taraftarı ve sporcusuyla bir bütün olmak demek” ifadelerini kullandı.

1464252109.jpg

SERTOĞLU: “BAŞBAKAN MOTİVASYONUMUZU ARTIRDI”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, Başbakan Özgürgün’ün spora verdiği değer ve desteğin motivasyonlarını artırdığını söyledi.

Sertoğlu, Tatlısu Halk Odası’nın şampiyonluğunu kutlayarak, kulüpte azim ve istek bulunduğunu, bir sonraki hamlenin süper lige çıkmak olması gerektiğini belirtti.

Başbakan Özgürgün’e spora ve futbola verdiği değer ve destekten dolayı teşekkür eden Sertoğlu, başkanlığı bırakmayı düşündüğünü, motivasyonlarının düştüğünü, ancak Başbakan Özgürgün’den, spora yapılacak yatırımları duyunca motivasyonunun tekrar tavan yaptığını, hep birlikte göreve devam edeceklerini kaydetti.

Göreve devam kararı almalarının Başbakan Özgürgün’ün spora verdiği değer ve yapacağı yatırımlar sayesinde olduğunu ifade eden Başkan Sertoğlu, “Biz gerçekten yorulduk. 6’ncı yılımızı doldurduk, bu 6 yıl 16 yıl gibi geçti, hep kavga, hep mücadele... Biraz daha görev yapmak için Sayın Başbakan bize müthiş motivasyon sağladı. Bu yönde de kendisine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

1464252107.jpg