Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, uyuşturucu sorununun tüm boyutlarının ele alınacağı bir çalıştay düzenlediğini duyurdu.

Türkiye’den üst düzeyde katılımın da olacağı “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” 7- 8 Nisan tarihleri arasında, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, çalıştayda bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek, toplumun her kesiminden görüş ve öneri alarak strateji ve eylem planı belirleme hedefleniyor.

Çalıştayın ilk günü açılışta kısa film gösterimi olacak. Ardından, sanatçı, yazar, şair ve medya mensupları uyuşturucuyla mücadeleye destek mesajlarını iletecek. Açılışın son bölümünde Dance Of Cyprus “Karanlığın Gölgesi” isimli dans tiyatrosundan bir bölüm sahneleyecek.

Protokol konuşmalarına saat 09.30’dan itibaren geçilecek. Verilecek aranın ardından, ilgili devlet kurumlarının temsilcileri ve Türkiye’den gelecek heyet temsilcileri konuşma yapacak.

Öğle arasının ardından ise siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin konuşmalarına geçilecek.

6 KOMİTE OLUŞTURULACAK

Çalıştayın ilk gününde 6 komite oluşturulacak.  Buna göre, “Arz ile Mücadele Komitesi”, “Taleple Mücadele Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi”, “Yasa Çalışmaları Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Basın – Medya İletişim Komitesi” ve “Uyuşturucu ile Mücadelede Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü Komitesi”nde görev alacaklar belirlenecek.

Çalıştayın ikinci günü olan 8 Nisan Çarşamba günü ise saat 09.00’dan 16.00’ya kadar komite çalışmaları yapılacak. Çalıştay aynı gün saat 17.00’de gerçekleştirilecek kapanış oturumuyla tamamlanacak.

Komisyon çalıştaydan çıkacak görüş ve öneriler çerçevesinde strateji ve eylem planı belirleyecek ve paydaşlarıyla işbirliği içinde KKTC’de uyuşturucuyla mücadeleyi sürdürecek

TÜRKİYE’DEN ÇALIŞTAYA KATILACAK OLAN HEYET

KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı’na Türkiye’den katılacak heyetler ise şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Erişir,  Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiseri İsmail Acar.

TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, TC Sağlık Bakanlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Danışmanı Hakan Oğuz Arı.

TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkan Vekili Zeynep Han Akın, Aile ve Sosyal Politika Uzman Yardımcısı Handan Sazlı, TC Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık.

TC Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş.”