Başbakanlık ile KTAMS arasında dün imzalanan mutabakat metnine göre, taraflar, söz konusu kesimin “izin hakkı ve yıllık izinleri, zorunlu sağlık izni; hamilelik, doğum ve emzirme izni, hastalık izni, ödeneksiz izinler ve mazaret izninin”, Kamu görevlilerine uygulanan izin haklarına paralel olarak ve yeni Kamu Görevlileri Yasası Meclisten geçinceye kadar düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

Mutabakat metninde, “Yukardaki hususlar (İzin Hakkı) Kamu Görevlileri Yasasının yerini alacak olan yeni yasada da düzenlendiği şekliyle uygulanacaktır” denildi.

Mutabakat metni Başkakanlık Dairesi Müdrü İlhak Nurluöz ile KTAMS Genel Sekreteri İhsan Güven Bengihan tarafından imzalandı.

KTAMS Genel Sekreter Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, mutabakat metni çerçevesinde Özleştirme Yasası’nda değişiklik yapılacak olup, Özelleştirme Yasası kapsamında çalışanların yıllık izinleri, zorunlu sağlık izinleri, hamilelik doğum ve emzirme izni, hastalık izni, ödeneksiz izin hakkı ve mazeret izinlerinin kamu görevlileri yasası kapsamında çalışanlar ile eşitlenmiş olacağını kaydetti.

KADEME İLERLEMELERİ

Bengihan, Başbakanlık ile, Özelleştirme Yasası kapsamında Devlet’te görevlendirilen personelin kademe ilerlemeleri ve diğer haklarına yönelik görüşmelere 2 Ocak 2015 Cuma günü devam edeceklerini söyledi.