Bakanlar Kurulu, dünkü toplantısında Başbakanlık Koordinatörlüğü’nde yeni komisyon, komite ve koordinasyon kurulları oluşturulmasına karar verdi.

Buna göre, yeni kurullarda, uyuşturucuyla mücadele, ülkenin kültürel ve ekonomik ürünlerinden hellimin ve flora ve fauna yönünden zengin Karpaz’ın devlet politikası kapsamında korunması için çalışmalar yürütülecek.

Bakanlar Kurulu’nun dün 4 saat süren toplantısında aldığı kararlar bugün Başbakanlıktan yapılan yazılı bir açıklamayla duyuruldu.

Buna göre, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakanlık Koordinatörlüğü’nde “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” oluşturulmasına karar verildi.

UYUŞTURUCUYLA VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE İVME KAZANDIRMAK

“Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu”, uyuşturucu ve bağımlılık konusunda gençleri korumak, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek, uyuşturucuyla ve bağımlılık sorunuyla mücadele çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla kuruldu.

Öte yandan Başbakanlık Koordinatörlüğü’nde,  “Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi Düzenleme ve Yönetim Komitesi” oluşturuldu. Komite, flora ve fauna yönünden zengin Karpaz’daki çevrenin sürekli korumasının sağlanabilmesi için oluşturuldu.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SÜTÜNÜN KULLANIMINI ARTIRMAK…”

Ülkenin kültürel ve ekonomik ürünlerinden olan hellimin devlet politikası kapsamında korunması için de bir koordinasyon kurulu oluşturuldu.

Buna göre, Bakanlar Kurulu’nda iç pazarda hellim üretiminde küçükbaş hayvan sütü kullanımının artırılmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Sanayi Odası’nda birer temsilcinin katılımıyla bir koordinasyon kurulunun oluşturulmasına karar verildi

Kurul, hellim üretiminin geliştirilmesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği’ndeki tescil çalışmalarına karşı politikalar üretilmesi, AB dışındaki ihracat pazarında tescil çalışmaları yapılması için oluşturuldu.