Komisyon’dan yapılan açıklamaya göre, Girne Temel Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi ekiplerinin de destek verdiği denetimler çerçevesinde, söz konusu bölgelerde ağırlıklı olarak internet kafe, bet ofisler, alkolü içki satan yerler denetlendi.

10 yerin denetlendiği çalışmada, Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket ettiği belirlenen bir kişiye Temel Sağlık ekipleri tarafından gerekli ceza kesilirken, bir iş yerine de uyarı cezası verildi.

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet  Envergil, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’yla işbirliği halinde başlattıkları denetimleri sistemli bir şekilde sürdürdüklerine işaret etti.

Denetimlerin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Envergil, “Gece ve gündüz denetimlerimiz bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, bet ofis, internet kafe, alkol ve sigara satan mekanlar gibi gençleri için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik denetimlerin düzenli olarak sürdürülmesinde gösterdiği kararlılık nedeniyle Girne Kaymakamlığı, Girne Polis Müdürlüğü, Girne Belediyesi, Lapta Belediyesi, Alsancak Belediyesi, Girne Temel Sağlık Şubesi ve Girne Sosyal Hizmetler Şubesi ve Çalışma Dairesi ekiplerine teşekkür etti.

Sigara ve alkol kullanımının çocukların ve gençlerin diğer gayrı yasal maddelere geçişlerde ciddi derecede etken olduğuna işaret eden Karaokçu, bu konudaki eğitim çalışmaları yanında, denetimleri de sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.