Yılmaz Yakar

Başhakim Mehmet Zeka Bey, ölümünün 32’inci yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

TATAR

Anma töreninde konuşan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar,  her yıl Mehmet Zeka Bey’i anma törenine katılmaya çalıştığını belirterek Zeka Bey’in  değerli bir insan olma yanında  dünya hukukunun da önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Tatar, Zeka Bey’in İnsan Hakları Mahkemesi’nde görev alarak, dünyaya kendini kabul ettirdiğini ve Kıbrıs Tüğrk halkını da gururlandırdığını söyledi.

1464431909.jpg

HARMANCI

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, Zeka Bey’in, çok zor koşullarda hak hukuk ve adaletten ödün vermeden görev yaptığını söyledi.

Harmancı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın geçen yıl en çok referans verdiği kişilerden birinin Zeka Bey olduğunun altını çizerek, tüm yaşanan tecrübelerden yeni bir yol çizilerek, yıkılmayacak bir ortaklık oluşturulmasında Zeka Bey ve arkadaşlarının çalışmalarının ışık tutacağını söyledi.

ERKMAN

Zeka Bey’in damadı  Şemsi Kazım Erkman da, Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği nadir kişilerden biri olan Zeka Bey’in  Kıbrıs Türkü’nün sorunları ve geleceği için gece gündüz çalıştığını anlattı.

Erkman,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görev yapan Zeka Bey’in örnek alınacak bir aile reisi olduğunu kaydetti.

1464431898.jpg

ÇINAR

Zeka Bey Enstitüsü üyesi Oktay Çınar da,  Zeka Bey’i anma, anısını yaşatma ve tanıtma adına ensitütü kurulduğunu ve bu yönde faaliyetler yapıldığını ifade etti.

1464431918.jpg