Edirne'de, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir işçi, çalıştığı iş yerinden alacağını alamadığı gerekçesiyle devlet hastanesi çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Gazetecilerin gelmesini isteyen şahsı hastane başhekimi ikna etti, vatandaşlar ise olayı film gibi izledi.

Olay, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi'nin çatısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alkollü ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Davut K. (52) isimli bir kişi, devlet hastanesinin çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti.

FİLM GİBİ İZLEDİLER

Çalıştığı taşeron firmadan alacağını alamadığı gerekçesiyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan Davut K.'yi hastane bahçesinde bulunan vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüleyerek olayı adeta film gibi izledi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi güvenlik tedbiri alırken, itfaiye ekipleri de Davut K.'nın bulunduğu çatının alt bölümünde tedbir amaçlı şişme atlama yatağı açtı.

GAZETECİLERİ ÇAĞIRDI

Psikolojik sorunları ve alkollü olduğu iddia edilen Davut K.'nın, taşeron işçi olarak çalıştığını ve işvereninden alacağını alamadığı için intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. Polis ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan Davut K., bölgeye gazetecilerin gelmesini ve ancak o şekilde çatıdan ineceğini söyledi.

BAŞHEKİM İKNA ETTİ

İşvereninden alacağını alamadığı gerekçesiyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan Davut K.'nın yanına hastane başhekimi Selahattin Kat çıkarak bir süre kendisiyle görüştü. Kat'ın kendisine "işvereni ile görüştürme" sözünü vermesi üzerine Davut K., ikna edilerek çatıdan aşağıya indirildi. Davut K., "Bir bunalım geçirdim. Bunu Selahattin Bey halledecek ama benim sıkıntım başka bir şey alkolik" dedi.