Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta hayvan hastalıklarının dalga dalga yayılması, ayrıca fiyatların yükseklerden uçması nedeniyle güneyden et alımları yeniden hareketlendi.

Lefkoşa’nın Rum kesimindeki kasap Bambo’dan 800 kilo dana, 70 kilo da kuzu eti alan Murat Akınlı ile Raif Tekinalp, kuzeye döndükten sonra etleri Haspolat’ta Taner Seyhan’ın işçisi Yusuf Emre Dağ’a teslim ederken suçüstü yakalandı. Polis, Haspolat Köyünde önceki gün meydana gelen kaçak 800 kilo dana ve 70 kilo kuzu eti operasyonunda tutuklanan zanlılar Taner Seyhan, Murat Akınlı, Raif Tekinalp ve Yunus Emre Dağ’ı dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkardı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Akıncılar Polis Karakolunda görevli polis memuru Selçuk Mulla olayla ilgili bulguları aktardı. 

Siparişi Seyhan verdi

Mulla, zanlı Taner Seyhan’ın 21 Şubat tarihinde Akıncılar köyünde sakin zanlı Murat Akınlı’dan kendisine Güney Kıbrıs’tan et getirmesini talep ettiğinin tespit edildiğini söyledi. 
Olayın akabinde zanlı Murat Akınlı Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Bambo kasapla anlaşıp zanlı Seyhan için 800 kilo dana ve 70 kilo kuzu etini ayırttığını söyleyen polis, etlerin hazır olduğunu öğrenmesi üzerine zanlı Raif Tekinalp ile birlikte Güney Kıbrıs’a giderek konu etleri aldıklarını söyledi. 

Gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiler

Polis zanlı Akınlı ve Tekinalp’ın ayni gün içerisinde etleri KKTC’ye kaçak olarak ithal ettikten sonra Haspolat bölgesine götürüp orada zanlı Taner Seyhan’ın işçisi olan zanlı Yunus Emre Dağ’a teslim edecekleri esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten polis memuru Selçuk Mulla alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Dördü de mahkemeden özür diledi

Polis şahadetinin ardından söz alan 4 zanlı da mahkemeden özür dileyerek pişman olduklarını ve bu suçu işlediklerinden dolayı utanç duyduklarını belirttiler.


Yargıç Meltem Dündar tutuklanan zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.