Basın Kartı Komisyonu 15 Ocak’ta ve dün yaptığı toplantılarında ilk kez basın kartı almak için başvuran 12 gazetecinin belgelerini değerlendirilerek karara bağladı. 27 gazetecinin basın kartlarını yenilemek için yaptığı başvuruları değerlendiren Komisyon, 3 gazetecinin sürekli basın kartı başvurusunu da onayladı.

Basın Kartı Komisyonu, tüm basın kartlarının günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi kararı da aldı.

Basın Kartı Komisyonu Başkanı Mustafa Kortun’un yaptığı açıklamaya göre basın kartı yenilemesi için başvuruda bulunan 27 gazetecinin başvuruları da değerlendirilerek gerekli kararlar üretildi.

3 basın mensubunun sürekli basın kartı başvurusu da onaylandı.

Başvuru sahiplerinin Basın Kartı Komisyonu Sekreterliği’nden (2257796)  bilgi alabilecekleri belirtildi.

BASIN KARTLARI YENİLENECEK... BASIN KARTI SAHİPLERİ GÜNCEL FOTOĞRAFLARINI 15 ŞUBAT’A KADAR KOMİSYONA ULAŞTIRMALI

Kortun’un açıklamasına göre Basın Kartı Komisyonu basın kartlarının günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi kararı aldı.

Bu çerçevede tüm basın kartları en geç 31 Mart 2016 tarihine kadar yenilenecek. Basın kartı sahibi medya mensuplarının güncel fotoğraflarını 15 Şubat’a kadar Komisyon Sekreterliği’ne ulaştırmaları gerekiyor.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN KOMİTE

Basın Kartı Komisyonu ayrıca, Enformasyon Dairesi Kuruluş Yasası 5. maddesi altında çıkarılan Basın Kartı Tüzüğü’nün de yeniden ele alınarak gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için, komisyonda temsil edilmekte olan medya kuruluşları tarafından bir tüzük değişiklik komitesi oluşturulmasını da karara bağladı.