Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı basın kuruluşlarına yönelik saldırıları kınayarak, "Medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz" dedi.

Terör olayları ve teröre tepki eylemlerinde yaşananlara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Maalesef istemediğimiz bir takım toplumsal olaylarla karşılaşıyoruz. Basın organlarına saldırılar oluyor. Bu çirkin saldırılar bizleri rahatsız ediyor. Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz" diye konuştu:

TERÖRE TEPKİ EYLEMLERİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teröre tepki eylemlerindeki şiddet görüntülerinin de doğru olmadığını belirterek, "Teröre karşı tepkimizi demokratik usuller içerisinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken demokrasinin önemli unsurlarından bir diğeri olan siyasi partilere zarar vermek, halktan oy alarak parlamentoya gelmiş olan, parlamentoda temsilcisi bulunan partilere zarar vermek ya da başka siyasi partilere zarar vermek kabul edilebilecek şeyler değildir. Kanunsuz eylem yapanların, teröre bulaşanların, teröre destek olanların cezasını verecek olan sivil halkımız değildir. Onların hakkından gelecek olan silahlı kuvvetlerdir, emniyet kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir" ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Türk ve Kürt vatandaşlarının birbirine düşürülmek istendiğini anlatan Numan Kurtulmuş, "Biz bu oyuna düşmeyeceğiz" dedi. Kurtulmuş, "Bu mücadele milletin kendi arasında asla olmadı, sorumluluk devletin ve hükümetindir. Terör örgütleriyle devlet mücadele etti bu zamana kadar. Bundan sonra da bu örgütlerle devlet mücadele edecektir. Terörün ve hainliğin karşısında dimdik durarak, bu vatanın dirliği ve birliği için daima barış ve kardeşlik diyeceğiz" dedi.

BAHÇELİ'NİN SIKI YÖNETİM ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, PKK'nın hain saldırılarının yanı sıra kara propaganda da yaptığına dikkat çekti, buna alet olunmamasını istedi. Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'nin "sıkıyönetim" çağrısına olumlu bakmadıklarını da ekledi.