Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen)  Başkanı Canan Onurer, “basın mensuplarının  özgürlüklerinin  her geçen gün daha da kısıtlandığı bir dönemde, 3 Mayıs’ı kutlanacak bir gün olarak görmediklerini” belirtti.

Basın-Sen Başkanı Canan Onurer, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle yayımladığı mesajında, gazetecilerin sırf yazdıkları yüzünden tutuklandığı, zorla susturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçilmekte olduğunu, ülke ve coğrafya açısından bakıldığında, basın özgürlüğünün her geçen gün daha da ayaklar altına alındığını belirtti.

Onurer, “İş güvencesi ve haberini garanti altına alamayan gazetecilerin, halk adına gerçeğin peşinde koşması, halkın bilgi ve haber hakkını objektif olarak kullanması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Basın emekçilerinin mesleğe ve  sendikaya  bir an önce sahip çıkması ve harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Onurer şunları ifade etti:

“ Örgütsel düzeyde yaptıklarımızın ve/veya yapacaklarımız meslektaşlarımızın basın alanına sahip çıkmasıyla doğru orantılı gelişeceğinin bilincindeyiz. İnanıyoruz ki, örgütlü gücümüzü her anlamda geliştirebildiğimiz oranda, basın emekçileri olarak özgürleşebilecek, özgür gazeteciliğe ve basın özgürlüğüne bir adım daha yaklaşmış olacağız”.

Onurer, bu yılki  3 Mayıs’ın, mücadelenin yükseltildiği ve ileriye taşındığı bir günün başlangıcı olması dileğinde bulundu.