Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) tarafından yürütülen “Gazetecilikte Haklar ve İş Olanakları” konulu projenin son ayağı olan Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yer alan toplantıya katıldı.

Basın-Sen’den verilen bilgiye göre, ellinin üzerinde EFJ üyesi sendikanın temsil edildiği  toplantıya, Basın-Sen adına Örgütlenme Sekreteri Yusuf Alkım katıldı.

Proje çerçevesinde Danimarka, İspanya, Belçika ve Slovenya’da düzenlenen konferanslarda gazetecilik mesleğinde yaşanan sorunlar ve bu sorunlar karşısında yürütülen hak arama,  örgütlenme deneyimleri paylaşıldı. Zagreb’te düzenlenen toplantıda, Proje’nin sürdürüldüğü iki yıl boyunca yer alan konferanslarda elde edilen bilgilerin derlendiği kitapçığın sunumu da yapıldı.

“Daha Güçlü Sendikalar İnşa Etmek” sloganı ile hazırlanan kitapçıkta, EFJ üyesi olan 43 Avrupa ülkesinden, 71 gazeteci örgütünün yapısı, üyelerin karşılaştığı sorunlar ve sendikaların yürüttüğü mücadelelere yer verildi. Toplantıda Basın-Sen temsilcisi Yusuf Alkım da sunum yaptı.

Yusuf Alkım, Konferansla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sendika olarak bu projeden önemli çıkarımlarda bulunduklarını, 2016’nın ilk aylarından başlayarak yeniden yapılanma ve örgütlenme sürecine girdiklerini, hedeflerinin Genel Kurul’a kadar Sendikayı etkin ve üyesi ile bütünleşmiş mücadeleci bir yapıya kavuşturmak olduğunu söyledi.