Canan Onurer, Çağdaş Öğüç, Beran Dağtaş, Ali Kurtoğlu, Ali Ruhluel, Lisani Kalkanlı, Filiz Seyis ve yedek üyeler Yusuf Alkım ile Hurşide Baybora’dan oluşan yeni yönetim kurulu, görev dağılımını hafta içerisinde gerçekleştireceği ilk yönetim kurulu toplantısında yapacak.

Basın-Sen’den verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Lokali’nde gerçekleştirilen genel kurulda açılışın ardından divan oluşturuldu. Divan başkanlığını Hasan Kahvecioğlu yaparken, divan sekreterliklerini Mehmet Davulcu ve Hüseyin Yalyalı yaptı.

Sendika Başkanı Kemal Darbaz, görevini devretmezden önce genel kurulda yaptığı konuşmada, “sendikacının ve mücadele insanlarının yetişmesinin kolay olmadığını” ifade ederek, sendikanın faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Darbaz, Basın-Sen’in kuruluşundan bugüne geçen sürede kendilerinden birçok şey verdiklerine inandığını, Basın-Sen’e de bu süre içerisinde birçok şey kazandırdıkları düşündüğünü ifade etti, “Basın emekçileri kitlemize birçok şey kazandırdığımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunda sendikanın geçtiğimiz dönem içerisinde yaptığı ve yapamadığı konular dile getirildi.

Raporun okunmasının ardından genel kurula katılan üyeler rapor üzerindeki genel görüşlerini aktardı.

Faaliyet raporunun onaylanmasının ardından ise mali rapor genel kurula sunuldu. Okunup onaylanan mali rapor sonrasında yönetim kurulunun seçimine geçildi.

Genel kurul, üyelerin dilek ve temennilerinin ardından son buldu.