Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), ülkedeki gazetecilerin; “FETÖ’cü” iddiası ile hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, kınadı ve buna müsaade etmeyeceklerine vurgu yaptı.

Basın-Sen Başkanı Canan Onurer yazılı açıklamasında, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında “FETÖ” dalgası ile başlayan sürecin Türkiye’deki gibi KKTC’ye de yansıtılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Onurer, Türkiye’de meslektaşlarının basın özgürlüğünün olmadığı bir ortamda gazetecilik yapmak zorunda bırakıldığını, ülkede de durumun pek farklı olmadığını savundu.

“Özellikle meslektaşlarına yönelik daha önceden kalma husumetler bahane edilerek ‘FETÖ’cü’ diye hedef gösterildiğini ve bunun kabul edilemez” olduğunu kaydeden Onurer, şöyle devam etti:

“Basın-Sen olarak yaşanan hadisenin kişiler veya isimler ile ilgili değil, demokrasi kavgası olduğuna inanarak gazeteciliğin bir suç olmadığını hatırlatmak isteriz. Eski AP üyesi ve yeni AKP’li Ozan Ceyhun’un meslektaşlarımıza yönelik sarf ettiği sözleri kınıyoruz.

Gazetecilik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatır, gazetecilerin terörist olmadığını, gazeteciliğin ise suç olmadığını belirtmek isteriz. Gazetecilerin fikir hürriyeti ve basın özgürlüğü çerçevesinde yazdıklarından, söylediklerinden dolayı ‘terörist’ veya ‘terör örgütü üyesi’ muamelesi görmesi demokrasinin o ülkede yok olduğunun göstergesidir.”

“Mesele ne Hüseyin Ekmekçi, ne Başaran Düzgün ne de Cenk Diler meselesidir. Mesele; Gazetecilik ve onurumuzdur” diyen Onurer, “Türkiye’de baskı altında olan, cezaevinde düşünceleri yüzünden tutsak olan meslektaşlarına da dayanışmalarını” bildirdi.