Melin Dobran

Eski Girne yolunda geçtiğimiz hafta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Topal için bölge halkı eylem yaptı. Kazanın meydana geldiği yola, “Yasalar caydırıcı olmadığı sürece bu KKTC’de daha kaç Mehmet, daha kaç genç gidecek trafiğe kurban, bize söyleyebilir misiniz? Kaza kaderin değil, ihmalin eseridir. Trafikte yolda giderken dikkatsiz olduğun sürece sende bir katilsin. Asfalt ağlamadı biz ağladık” yazılı pankart asıldı. 

Eyleme katılanlar, “Başka Mehmetler Ölmesin”, “Tedbir Almanız İçin İlla Mehmet’lerin Ölmesi Mi Lazım”, “Arabanızla Değil Aklınızla Yarışın” ve “Yaşama Hakkımı Lastiklerinle Çiğneme” yazılı pankartlar taşındı. 

Anne Naziyet Topal, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı’ya öfke kustu.

“Yetkili gelmezse yolu kapatırım”

Basına açıklama yapan baba Mustafa Topal, “Bu yola bir düzen vermelerini istiyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın başına bir şey gelmemesi için yetkililerden bir girişim bekliyoruz. Bu bir uyarı eylemidir. Bir yetkili gelmezse, haftaya Cuma günü yine aynı eylemi yapacağız. Buradan da kaçmayacağız. Bu yolda daha kaç can daha gidecek? Gencecik yavrularımız var, bizim canımız yandı başkalarının da canı yanmasın. Bu eylemi sadece kendimiz için değil, buradaki tüm ailelerimiz için yapıyoruz. Biz Mehmet Avcı ile de konuştuk. Bir çözüm bulun dedik hiçbiri bizi kaale almadı. Cuma gününe kadar süre veriyoruz. Gelmezlerse kendim yatıp yolu kapatacağım. İsterlerse gelip beni çiğnesinler” dedi.

Anne Topal’dan Avcı’ya eleştiri

Anne Naziyet Topal ise Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı’ya yönelik eleştirilerde bulundu.

Acılı anne, “Mehmet Avcı 3 sene önce buraya geldi, ölçüm yaptı, içeriye gidip kontrol etti. Nerede bu ölçümler” diyerek tepki gösterdi.