TDP 5. Olağan Kurultayı’nda başkan adayları üyelere hitap etti.

TDP Genel Başkan Adayı Mustafa Emiroğluları yaptığı konuşmada, bu kurultayın TDP’nin  kurulduğu günden beridir iki veya üçüncü seçimli kurultayı olduğunu belirterek, bunun parti ve ülke demokrasisi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Emiroğluları  üyelerin verecekleri oylarla ülke  demokrasisini ve TDP’yi çok ileri noktaya taşıyacağını belirtti.

Bir takım sıkıntılar olduğu için aday olduğunu söyleyen Emiroğluları, partinin eksiklikleri konuşulmazsa bir yerlere varılamayacağını, partinin ilerleyemeyeceğini söyledi.

Emiroğluları faaliyet raporunda partinin kuruluş aşamasında yer almış kişilere yer verilmemesini kabul edemeyeceğini kaydetti.

Emiroğluları, siyasetin sadece Lefkoşa’da değil bütün ülke genelinde olduğunu dile getirerek,  “Bu partinin kökleri ülkenin her yerindeydi ancak bugün örgütlenmesi yüzde 30’lardadır” eleştirisinde bulundu.

Adaylığının en önemli noktalarının yeniş bir vizyon ve yeni bir misyon olduğunu söyleyen Emiroğluları  partisinin Toplumcu Kurtuluş  Partisi zeminine gelmesi gerektiğini ifade ederek seçilirse bu uğurda gereken çalışmayı yapacağını kaydetti.

Emiroğluları  “TKP kökenli olup yanımıza gelmeyen, sandığa gitmeyip bize oy vermeyen binlerce insan  var” diyerek eğer seçilirse bu konuyu partinin yetkili organlarında konuşturmanın kendisinin görevi olacağını ifade etti.

Ortadoğuda yaşananların kapitalizmin çöküşü olduğunu ve dünyanın yeni siyaset aradığını söyleyen Emiroğluları sosyal demokrat  siyaset ve ekonominin ülkede ve dünyada yerini alacağını kaydetti.

Emiroğluları TDP’nin istenen seviyede olmadığını, bunda herkesin ancak en çok da yönetimin sorumluluğu bulunduğunu savunarak, yönetimi yeterli bulmadığını söyledi.

Erken seçimin konuşulduğunu belirterek, “Biz seçime hazır mıyız?” sorusunu soran Emiroğluları, partinin ölü toprağını üzerinden atarak  örgütsel ve kurumsal yapısının gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Partide küskünler olduğunu belirterek, bunların tekrar kazandırılması gerektiğini kaydeden Emiroğluları, “Küskünleri de geriye çağıracağız” dedi.

Seçimlerde belli başarılar yakaladıklarını kaydederek Lefkoşa Belediye Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini buna örnek gösteren Emiroğluları seçimlerde solda güç birliği kararlarının Parti Meclisi tarafından yerinde ve zamanında  alınacağını söyledi.

Emiroğluları seçilmesi halinde partide çok sesliliği getireceğini kaydederek, “Bu sesi açacağız. TDP ülkenin her yerinden ses verecek” dedi.

Adaylığına itirazlar yapıldığını söyleyen Emiroğluları, “ Niye istemiyorsunuz? demokrasiye karşı mısınız? TDP büyümüyor” dedi.

Emiroğluları, eğer TDP kendini topluma anlatabilirse partinin büyüyeceğini, bunun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görüldüğünü kaydetti.

Emiroğluları her zaman barış ve çözüm için bütün yolları yürüdüklerini ve en önde yürüdüklerini, federal Kıbrıs’ın hedefleri olduğunu belirterek, ancak çözüm ve barış sürecinin bittiği noktada TDP’nin alacağı yolun argümanlarının ve siyasetinin ne olacağını sordu.

Emiroğluları seçilmesi halinde toplumun bütün kesimlerini kucaklamak adına daha aktif bir siyaset yürüteceğinin altını çizdi.

Adaylığının koltuk için ve partinin ismini değiştirmek için olmadığını, eleştirdiği konuları düzeltmek için aday olduğunu  kaydeden Emiroğluları, bugün sonuç ne olursa olsun demokrasinin kazandığını, parti içi demokrasinin işlediğini ifade etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Cemal Özyiğit,  diğer aday Mustafa Emiroğluları’na demokrasi şöleninin birlikte yaşama fırsatı verdiği için teşekkür etti.

Özyiğit,  her yerde konuşmak yerine   önemli olanın gereken yerde konuşmak ve elini taşın altına koymak olduğunu söyledi.

Özyiğit, ülkedeki sorunlarla ilgili ses vermeden yeterince incelemeler yapıp parti yetkililerinin görüşünü aldıklarını ve bundan sonra ses verdiklerini belirtti.

Ülkede yeterince örgütlenemediklerinin eleştirisinin doğru olduğunu  belirten Özyiğit, olaya tersten bakılırsa da Lefke’de 28 yıl sonra örgüt kurduklarını, Karpaz’ın en ücra köşesinde Sipahi’de örgütlendiklerini söyledi.

Özyiğit, partiyi 500 bin TL borçla aldıklarını ve iki yılda bu borcu erittiklerini ve 2016 yılına daha iyi bir durumda gireceklerini ifade etti.

TKP’nin idealleri ve izinde yürüyen biri olduğunu söyleyen Özyiğit  TKP’nin zaman içerisinde arzu etmeyen yerlere geldiğini, bölünmeler yaşandığını, BDH’nın kurulduğunu belirterek, “istesek de istemesek de birleşmek zorundaydık. Birileri istiyor diye yeni maceralara yelken açacak değiliz” dedi.

Özyiğit, partisinin kurumsal yapısını tamamladığını 2016 yılında da profesyonelliğe geçeceğini kaydetti.

Özyiğit, kendisi dahil bütün arkadaşlarının amatör olduğunu, bu amatör ruhun Lefkoşa Belediye seçimlerini kazandığını, Mustafa Akıncı’nın Saray’a gönderildiğini, üçüncü hedefin  TDP’yi birinci parti yapmak olduğunu kaydetti.

Özyiğit, “Sizinle birlikte parti vardır, sizinle birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimizden kuşkum yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Genel Başkan adaylarının konuşmalarından önce de TDP’nin  Faaliyet Raporu ile Mali Raporu oy birliği ile onaylandı.