Eniz Orakcıoğlu

Geçitkaleli Hilmi Ersözler, İskan ve Rehabilitasyon Dairesi ile yaşadığı sıkıntıları Yeni Bakış’a anlattı.

Ersözler, 5 Kasım 2015 yılında İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’ne Geçitkale’de üzerine olan tahsisli tarlaların bedeli karşılığında koçan almak için puanlarını götürdüğünü ve feragatname imzaladığını belirterek, “O gün bu gündür hala daha dosyalarım İskan Dairesinde beklemektedir. 70 dönüm civarında ki tarla için 2015’den beri sürekli Daireye gidip gelmekteyim” şeklinde konuştu.

“1 buçuk yıldır konu neticelendirilmemektedir”

Neredeyse 1 buçuk yıldır konunun neticelendirilemediğini vurgulayan Ersözler, “Daire bu konunun neticelendirilememesinin sebebi olarak ise bir tarlamın 5 dönümü üzerinden geçen yol olarak gösterilmektedir. Ama burada esas problem İskân Dairesinin 5 dönüm üzerinde geçen yolun puanlarını da benden almasıydı. Daha sonradan bu konunun araştırılması yapıldı ve puanların iadesine karar verildi. O gün bugündür, hala daha puanları iade edilmemiştir, bu durumla ilgili olarak kaç kez daireye gitmeme rağmen farklı sebeplerle bir çözüme ulaşamadım” dedi.

“Komite başkanı varken dosyalar görüşülmedi”

Bu gibi durumlarda bekleyen dosyaları komite başkanı ve üyelerinin görüştüğünü belirten Ersözler, “Komite başkanı atanmamasından dolayı vatandaş mağdur edilmektedir. UBP-DP hükümeti 9-10 kadar görevde olmasına Sait Köprülüler komite başkanı olarak 2 ay önce göreve atandı, 2 ay sonrada istifa etti. Öncesinde de önceki hükümetin atadığı başka bir Komite Başkanı görevdeydi. Ama iki dönemde de benim sunduğum dosya görüşülmedi” diye konuştu.

“Başkan atanmıyor, atandığında da görev yapmıyor”

Koçanlar için puanlarının alındığını söyleyen Ersözler, “Tarla içerisinden geçen yolun dönümüne alınan puanların iadesi için dosyanın Tapu Dairesinden, İskan Dairesine verilmiştir, ama kaç aydır dosya görüşülmemektedir. Müdürün bana söylediği ise bu konunun komitede karara ulaşacağıdır. Ama komite başkanı olmamasından dolayı dosya görüşülememekte, olduğu zamanda ilgilenen olmamıştır. Benim gibi mağdur daha çok insan bulunmaktadır. Tüm bu yaşadıklarım bana İskan Komite Başkanının atanmadığı ve atandığında da görev yapmadığı göstermiştir” dedi.

Plan Proje Müdürü ve İskan Komitesi üyesi Yangın; “Harita yenileme çalışmaları sebebi ile işlemler durmuştu”

İskan Dairesi Müsteşarı Plan Proje Müdürü ve İskan Komitesi üyesi Mustafa Yangın, Vatandaş 2015’de konusu çözülsün diye dilekçe yaptığını söyleyerek, “O zaman zarfında bu köylerde harita yenileme çalışmaları olduğu için işlemler durmuştu. Bu işlemler yeni bitti ve söz konusu arazilerin alanları, yolların nereden geçtiği gibi konular yeni belirlenmektedir. İlgili vatandaşımızın da arazisinden yeni yol geçmesi ile etkilenmiştir. Vatandaşımızın sorununu çözmek için kendisine yardımcı olmaya çalışmaktayız ve bugün yarın yeni komite başkanının da göreve başlamasıyla birlikte sorun çözülecektir” dedi.

“Dosyalar birikti”

Yangın, harita yenilenmesi esnasında birçok dosya biriktiğini ve bunların bir günde çözülebilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Her şeyin yavaş yavaş yoluna gireceğini söyledi”  şeklinde konuştu.

“Komite başkanı bugün yarın göreve başlar”

Komite başkanının zamanında atanmama ve iş yapmama iddialarını da yanıtlayan Yangın, “Hükümet değiştiği zaman bir komite başkanı vardı ve bu komite başkanının görev süresi Kasım’da bitmekteydi, kaldı ki başkanın sözleşmesi 1 yıllıktı. Fakat dosyaların görüşülmesine tüm komite üyeleri atanana kadar yapılamamaktaydı. Dosyaların görüşülmesi de Eylül ayında tüm üyelerin atanmasıyla başlamıştı. Başkanın görev süresi bitince de yerine başkası atandı oda 2 ay sonra istifa etti ve şimdi yerine başkası atanacaktır” diye konuştu.