Vadili Kadınlar Kültür ve Sanat Derneği (VAKAD) üyeleri ve köylüler, geçtiğimiz akşam ellerinde pankartlarla Belediye Başkanı Mehmet Adahan’ı protesto ettiler.

Sokağa atıldıkları binanın önünde toplanan kadınlar, sloganlar atarak köy meydanına kadar yürüdüler. Kadınların taşıdığı pankartlarda “Adahan, belkediye senin değil, Vadili halkınındır…” “Vadili kadınlarını sokağa atan başkan” “koca belediye seni sığmadı mı?” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

Dernek Başkanı Leyla Vurgun, eylemde yaptığı açıklamada; derneklerinin kullanımında bulunan köy içindeki belediyeye ait binadaki bir odadan atıldıklarını, kendilerine haber verilmeden kilidin kırılarak içeriye girildiğini, eşyalarının bir kenara atıldığını ve tabelalarının da yerinden söküldüğünü söyledi.

vadili-1.jpg

Belediye Başkanı’nın kadınların desteğini alarak bu göreve başladığını, kendilerine birçok sözler verdiğini, ancak ne gençler, ne de yaşlılar için bir şey yaptığını belirten Leyla Vurgun, şunları söyledi:

“Sayın Başkan, bizi bu binadan söküp attı. Bu Vadili kadınlarına saygısızlıktır, hakarettir. Kendisi, kulübümüze de destek vermedi. Hatta orayı darmadağın etti. Ama başka bir derneğe destek veriyor. Bize bir odayı çok gördü. Kocaman belediye kendisini sığmadı…”

Dernek Başkanı Leyla Vurgun, bu konunun polislik olduğunu, Başkan’ı polise şikâyet ettiklerini, polisin gelip olayı incelediğini ve hukuk yolunu izlemekten kaçınmayacaklarını söyledi.

Vurgun, kendilerinin sadece çalışacak bir ortam istediklerini, başka bir yer göstermesi halinde bunun da yeterli olacağını, ancak Başkan’ın Belediye meclisi üyelerine de haber vermeden kendileri ile çatışmayı tercih ettiğini söyledi.

vadili-3.jpg

vadili-4.jpg