Evrim Kamalı

Alayköy'de 6 -11 Temmuz 2016 tarihleri arasında meydana gelen kredi kartı sahtekârlığı ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Anıl Gökcecik ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Yahya Suiçmez bulguları aktardı. Suiçmez, 6-11 Temmuz tarihlerinde “Red Love” isimli gece kulübüne müşteri olarak giden zanlı Anıl Gökcecik’in, söz konusu gece kulübünde yapmış olduğu toplamda 12 bin 975 TL’lik harcamalara karşılık olarak, konu işletmenin banka hesabına bağlı post cihazından cep telefonu aracılığı ile henüz tespit edilemeyen kişilerin bilgilerini kullanarak işlem yapıp 3 bin 400 TL nakit para aktarımında bulunduğunu söyledi. 

Suç ortakları olabileceği düşünülüyor

Zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının tasarrufunda henüz kimlere ait olduğu tespit edilemeyen kredi kartı bilgileri bulunduğunu ve evinde yapılan aramada ise üzerlerine yükleme yapılabilen manyetikli kartlar bulunduğunu belirten Polis Çavuşu Suiçmez, meselenin çok ciddi olduğunu, zanlının suç ortaklarının da olduğu yönünde bir bilgi aldıklarını ve bu yönde de onları bulmak için arama yaptıklarını ifade etti. Polis zanlının birçok işletmede aynı işlemle ödemeler yaptığını, konu işletmeler ve bankalarda soruşturma yapılacağını kaydederek, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturmanın selameti açısından 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.