Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’nın sembolleri arasında bulunan ve kısa bir süre önce yenilenen Kumsal Park’ın içerisinde bulunan duvarlar, bazı kendini bilmez kişilerce sprey boya ile kirletildi.

Daha önce de kirletilen duvaralar, belediye tarafından beyaza boyanarak çirkin görüntü ortadan kaldırılmıştı. Fakat, bir süre sonra, sorumsuz ve duyarsız kişiler sprey boya ile yazı yazarak duvarları yeniden kirletti.

Temiz bir yer göremiyorlar

Kumsal Park civarında oturan bölge sakinleri “Şiir sokakta” isimli bir grup tarafından yaratılan kirliliğe tepki göstererek şunları söyledi: “Bu sorumsuz insanlar duvarlardan ne istiyor? Şiir yazmaya çok meraklı iseler, şiir kitabı çıkarsınlar, sanal ortamda duygularını paylaşsınlar. Duvarlara yazı yazıp çevre kirliliği oluşturmasınlar. Temiz bir yer göremiyorlar”

“Giren çıkan belli değil”

Kumsal Park’ın geceleri içki içenlere ev sahipliği yaptığını söyleyen bölge sakinleri, “Belli bir saatten sonra eline içki şişesini alan Kumsal Parkı’na geliyor. Yetkili kurumlara durumu defalarca bildirdik, ikaz ettik, şikayette bulunduk ama ne bir polis geliyor, nede belediye zabıtaları. 

Geceleri yenip içilen şeylerin çöpleri yerlere atılıyor. Bölge halkı olarak tedirginiz. Biz, gönül rahatlığı ile çocuklarımızı parka göndermek istiyoruz. Durum böyle iken çocuklarımızı hiçbir yere gönderemiyoruz. Başkent’te böyle bir utanç tablosunun olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.