Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) asker uğurlaması nedeniyle yoğunluk yaşandı. Omuzlara alınan askerler, dualar eşliğinde uğurlandı.

AŞTİ'de, vatani görevlerini yerine getirmek için gidecek olan askerler ve asker yakınları büyük bir yoğunluğa neden oldu. Arkadaşları tarafından omuzlara alınan askerler, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla coşkulu bir şekilde terminale getirildi. Asker yakınları terminalde tekbir getirerek halay çekti. Asker aileleri, uğurlama sırasında duygusal anlar yaşadı. Oğullarını askere uğurlayan anneler, gözyaşlarına engel olamadı. Asker yakınları, vatani görevlerini yerine getirmek için gidecek olanlara, hep birlikte ellerini açarak dua etti.

"BİZİ DE ALSALAR BİZ DE GİDERİZ"

Kardeşi Yunus Emre Demirtaş'ı uğurlamaya gelen abla Ayten Çeribaş, "Atalarımız Çanakkale'de uğraşmış, Sarıkamış'ta uğraşmış. Bu vatan bizim, ite köpeğe yedirmeyiz. Kardeşimizin de canı feda, bizlerin de canı feda. Bizi de alsalar biz de gideriz" ifadelerini kullandı.

Aileleriyle vedalaştıktan sonra kucaklara alınan askerler, otobüslere bindirilerek İstiklal Marşı eşliğinde uğurlandı. Askerleri taşıyan otobüslerin hareket etmesiyle birlikte, terminaldeki yoğunluk azalarak eski haline döndü.