Adana'da CHP il yönetim kurulu toplantısını bastığı iddia edilen CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Ben dün bir kaosu engelledim. Orada bir iptal çıksaydı görürdünüz Adana'da neler olacağını. Hiç birimiz önünü alamazdık o işin" dedi.

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ'ın, beraberindeki kalabalık grupla il yönetim kurulu toplantısını bastığını iddia ettiği Seyhan Belediye Başkanı Karalar, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Pazar günü Çukurova ilçesinde yaklaşık 4-5 bin kişinin oy kullandığı parti içi delege seçimi yapıldığını belirten Karalar, "Beyaz liste benim desteklediğim listeydi. Öbür renklerde parti içinde başka arkadaşlarımızın desteklediği listeydi. Pazar ve cumartesi olan 8 büyük mahallenin seçimlerinin tamamında beyaz liste kazandı. Son derece demokratik, demokrasi şöleni içerisinde bir seçim geçirildi. Dün sabahtan itibaren şöyle bir gelişme yaşandı; 8 il yöneticisi toplanıyor, kendi aralarında delege seçimlerinin iptali ile ilgili bir jimnastik yapıyor. Bu bize geldi. Biz de dedik ki; "Bu son derece yanlıştır. Böyle bir şey olursa bir infial olur, Adana'da çok ciddi sıkıntılar olur, üyelerimizin önünü alamayız. Yani gereksiz bir arbede, gereksiz bir sıkıntı olur" dedik. Gerekli mercileri de aradık; "Böyle bir hazırlık var. Bilginiz olsun" dedik. Aslında yönetim toplanmaya çalıştı. Ben de o arada ne var ne yok diye partiye gitmek istedim. Ben bu partinin neferiyim. Biz siyasetten geldik. Bu partinin il başkanlığını yaptım, siyaset yapacağız. Taraf da olacağız zaman zaman. Kimine göre yanlıştır, kimine göre doğrudur, o ayrı bir şey. Ben dün kalabalığın toplandığını duyunca partiye gittim. Yukarı çıktım. Kapı kilitli değildi, kapıyı çaldım. "Merhaba arkadaşlar" dedim. Erdoğan diye bir arkadaşım vardı; "Bir saniye gelir misin" dedim. Geldi, aşağı indim. Benim partiye çıkmam, aşağı inmem 1 dakika bile sürmedi" diye konuştu.

"ORADA İPTAL ÇIKSAYDI GÖRÜRDÜNÜZ NELER OLACAĞINI"

Parti binası önünde toplanan gruba herhangi bir olay çıkarmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu da aktaran Başkan Karalar, şöyle devam etti:

"Aşağıda arkadaşlara, "Ben Çukurova delege seçimlerinin iptal edileceğini düşünmüyorum. Böyle bir girişim var, ama bunun olacağını düşünmüyorum. Siz tabi ki burada hakkınızı arayacaksınız ama benim olduğum yerde arbede, şiddet, hakaret asla olmaz. Hiçbiriniz kimseye en ufak bir şey söylemeyeceksiniz. İstiyorsanız demokratik olarak tepkinizi göstereceksiniz" dedim. Hatta ben inince dağılın da dedim. Biz geldik, basına "Zeydan Karalar partiyi bastı" diye bir haber düşüyor. Sevgili il başkanımızın açıklaması var. "Sayın Zeydan Karalar partiyi bastı, bağırdı, hakaret etti, arbede çıktı, toplantıyı yapamadık" gibi. Arkadaşlar ben bu partide doğmuş adamım. Benim partime gitmem kadar doğal bir şey olabilir mi? Yani ben partime gidemeyecek miyim. Bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Doğrusu değildir. CHP'yi basmak benim de haddim değil, kimsenin de haddi değil."

"Gerçekten delege seçimlerinin iptal edilme girişimi olmuştur, bizim ricalarımızla başaramamışlardır" diyen Başkan Karalar, "Bu son derece kaostur. Demokrasi şöleninde olan delege seçiminin iptal edilmesi düşünülmesi bile manidardır. Zeydan Karalar olarak ben dün bir kaosu engelledim. Eğer delege seçimleri iptal edilseydi biz bugün Adana'da başka işler yaşayacaktık. Çok olumsuz olayları engellemiş olduk aslında. Orada bir iptal çıksaydı görürdünüz Adana'da neler olacağını. Hiçbirimiz önünü alamazdık o işin" şeklinde konuştu.