Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet erkanının tebriklerini kabul etti.

Devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başlayan Zafer Bayramı kutlamalarının ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sarayı'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Bayramı tebriklerini "Başkomutan" sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayının ana binasının fuaye salonu olarak adlandırılan bölümünde tebrikleri kabul etti.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Çalışma Bakanı Ahmet Erdem ile Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, kuvvet komutanları ile bazı üst düzey askeri yetkililer, bazı milletvekilleri, üst düzey bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu.

Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zafer Bayramı tebriklerini iletti. Her rütbeden asker, askeri öğrenci temsilcileri ile Genelkurmay Başkanlığından bazı sivil personel törene katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törene katılmadı. Seçim Hükümetinde yer alan HDP'li iki bakan, Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan da Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmalarına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki törende yer almadı.

Geçen yıl Çankaya Köşkünde yapılan Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zafer Bayramı tebriklerini kabul etmesi 25 dakika sürdü.

Başkomutan tebrikleri kabul etti

Başkomutan tebrikleri kabul etti

Başkomutan tebrikleri kabul etti