Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi konusunda açıklama Kocaeli Başsavcısı Mustafa Küçük, "Saldırıyı terör olarak değerlendiriyoruz tabi. Elimizde tüm veriler, Sayın Valimizin de açıkladığı gibi her türlü alternatifleri değerlendiriyoruz" dedi.

Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, sabah erken saatlerde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Saldırının faillerinin yakalanması için çalışmalar sürdürülürken, olayla ilgili Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir açıklama yaptı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile birlikte açıklama yapan Vali Güzeloğlu, "Olayla ilgili çok yönlü araştırma ve soruşturma sürüyor. Adli tahkikat hem de idari istihbarat, bütün değerlendirmeler yapılıyor. Çok üzüntülüyüz" dedi.

Sözlerine "Türk milletinin başı sağolsun" diyerek başlayan Vali Güzeloğlu, "Bugün sabah 8.20 civarında ilimiz Kandıra ilçesinde bulunan özel tip F1 Kapalı Cezaevimizin Müdürü İsmet Aktürk kardeşimiz görevine giderken, ilimiz İzmit ilçesi Yeşilova bölgesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralandı. Akabinde aracın şoförü infaz koruma memurumuzun, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne müdürümüzü intikal ettirmesi sonucu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen cezaevi müdürümüzü kaybettik. Şehit oldu. Öncelikle ailesinin, tüm adli camiamızın, milletimizin başı sağolsun. Değerli müdürümüzün 1 yıl önce ilimize atandığını Sayın Başsavcımız paylaştılar. Olayla ilgili çok yönlü araştırma ve soruşturma sürüyor. Adli tahkikat hem de idari istihbarat, bütün değerlendirmeler yapılıyor. Çok üzüntülüyüz. Maalesef görevi başında şehit edildi. Kendisine Allah'tan gani gani rahmet diliyorum" diye konuştu.

Kocaeli Başsavcısı Mustafa Küçük ise, "Saldırıyı terör olarak değerlendiriyoruz tabi. Elimizde tüm veriler, Sayın Valimizin de açıkladığı gibi her türlü alternatifleri değerlendiriyoruz. Sayın emniyet müdürümüz gerekli her türlü organizasyonu yaptı. Biz terör olarak değerlendiriyoruz ama bu ön bilgidir. Basına şu anda çok detaylı bilgi vermemiz çok doğru olmaz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır. Dolayısıyla vereceğimiz bir bilgi soruşturmanın gizliliğini akamete uğratabilir. İnfaz koruma memuru şoförümüz de herhangi bir yara almamış fakat şok durumunda. Biliyorsunuz silah sesi ve müdürümüzün o durumunu görünce bir şok durumuna girmiş. Onun dışında yaralaması yok" şeklinde konuştu.

Savcı Küçük, şehit olan Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde 13.00'da tören düzenleneceğini belirtti.