İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen ve kamuoyunda askeri casuslukluk olarak bilinen soruşturma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü (FÖTE)'ne mensup kişilerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin bir açıklama yaptı. Tüm Türkiye güne paralel yapıya yönelik büyük bir operasyonla uyandı. Operasyona ilişkin yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, askeri casusluk olarak bilinen soruşturma kapsamında 40'ın üzerinde kişinin gözaltına alındığı ve şüphelilerin Fethullahçı Terör Örgütüne mensup kişiler olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında bazı kişilerin arandığı öğrenildi.

VALİ YARDIMCISI VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Gözaltına alınan kişiler arasında, aktif görevde bulunan bir vali yardımcısı, dönemin emniyet müdürü, çok sayıda emniyet mensubu, bürokratlar dikkat çekti.

Operasyona ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütüne dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Kamuoyunda FÖTE/PDY Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturma sürecinde, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlük yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında üst düzey kamu görevlilerinin de bulunduğu 57 kişiye yönelik olarak 03/11/2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."