Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı yakınlarında meydana gelen terör saldırısının failleri ile azmettiricilerinin tespit edilerek yargı önüne çıkartılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayımlanan açıklamada, "10.10.2015 günü saat 10.05 sıralarında Ankara Garı civarında meydana gelen ve milletimizi derin üzüntüye boğan terör saldırısı ile ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımız olayı haber alır almaz derhal harekete geçerek patlamaların meydana geldiği bölgeye 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirmek suretiyle olay yerinde delil toplama, delillerin karartılması ihtimalini ortadan kaldırma ve vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin tespiti ile Adli Tıp Kurumu'na sevk etme işlemlerini başlatmıştır. Bunun yanı sıra 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 Cumhuriyet Savcısının katılımı ile adliye sarayında oluşturulan kriz ekibi de yeterli sayıda katip ve yardımcı personel ile beraber Ankara'nın muhtelif hastanelerine yaralı olarak gönderildikten sonra hastanelerde vefat eden vatandaşlarımızın kimlik tespitleri, ölü muayeneleri ve Adli Tıp Kurumu'na sevk işlemlerini gerçekleştirmek üzere görevlendirilmişlerdir. Toplam 6 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 13 Cumhuriyet Savcısı olayın akabinde harekete geçerek hiç ara vermeden delil toplama, otopsi ve cenazelerin teslimi işlemlerini yerine getirmişlerdir" denildi.

Çalışmaların yaklaşık 35 saatten beri hiç ara vermeksizin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aralıksız çalışmaları sebebiyle yorulan Cumhuriyet Savcısı ve yardımcı personelimizin yerine saat 02.00'de hazır tutulan ikinci ekibimiz görevi devralmıştır. Bu şekilde nöbet değişimleri sağlanarak çalışmalarımız kesintisiz şekilde devam edecektir. Bu saat itibariyle ölen vatandaşlarımızdan 75'inin kesin kimlik bilgileri tespit edilmiş ve otopsi işlemleri tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanmıştır. Geri kalan cenazeler üzerinde kimlik tespiti ve otopsi işlemleri devam etmekte olup, en kısa sürede tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanacaktır. Bununla birlikte ileride karışıklıklara sebebiyet vermemek adına otopsi işlemlerinin yanında cenazelerin bir kısmı üzerinde ayrıca DNA çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Bu vesile ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hem delil toplama, hem otopsi ve cenazelerin teslimi, hem de kimlik tespiti çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğü menfur patlamanın failleri ile azmettiricilerinin tespit edilerek yüce Türk yargısı önüne çıkartılması için çalışmalarımızın aralıksız devam ettiği kamu oyuna saygı ile duyurulur. Menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."