TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel ödüllerinin siyasi olduğunu belirterek, "Birileri "30 bin, 40 bin mülteci kabul edeceğiz" diyor, ondan sonra nasıl oluyorsa Nobel'e aday gösteriliyor. Nobel ödülleri de siyasi. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor" dedi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 kapsamında İstanbul'da düzenlenen W20 Zirvesi'nin açılışı ve 1. Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış oturumuna katıldı. Oturuma Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Batı'nın güvenliği ve istikrarı bizim güvenlik ve istikrarımızdan geçiyor. Türkiyesiz olmaz. Türkiyesiz olmuyorsa Türkiye'yi AB'ye neden almıyorsunuz? "NATO'da biz bir yanlış yaptık, ama AB'de bu yanlışı yapamayız" diyorlar. Sıkıntı buradan geliyor. Terörle mücadele konusunda illede Aylan olacaktı da bu göçe şöyle bir yüzünü çevirecekti. Samimi değiller. Ne zaman Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, o zaman o resimleri dergilere işlemeye başladılar, o zaman "ne oluyoruz" dediler" dedi.

"NOBEL ÖDÜLLERİ DE SİYASİ"

"Türkiye'de sadece 2.2 milyon Suriyeli var" diyen Erdoğan, "300 bin Iraklı var. 2.5 milyon mülteciyi Türkiye kamplarında ağırlıyor. Bütün mali destek bizden. Birileri "30 bin, 40 bin mülteci kabul edeceğiz" diyor, ondan sonra nasıl oluyorsa Nobel'e aday gösteriliyor. Bizde 2,5 milyon mülteci var kimsenin umurunda değil. Zaten Nobel'in de nasıl verildiğini biliyoruz. Sipariş üzerine Nobel veriyorlar. Nobel ödülleri de siyasi. O da siyasi. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor, hak ediyor etmiyor böyle bir şey yok. Bu zor günlerimizde yanımızda olanlarla karşımızda yer alanları asla unutmayacağız" diye konuştu.